Rudi Bučar o novem albumu z naslovom Šentiment (Čustvo)

Rudi Bučar o novem albumu z naslovom Šentiment (Čustvo) (foto: Alojz Petrovčič) Alojz Petrovčič
Vir: Lady
13. 1. 2018

Primorski glasbenik Rudi Bučar že skoraj dve desetletji bogati slovenski glasbeni prostor in s svojimi glasbenimi deli svojstveno ohranja ter plemeniti istrsko kulturno dediščino.

Po njegovih samostojnih in razprodanih albumih Kapot, Kambiament, Rudi in Istrabend in Konəc je Bučar pred tedni izdal nov album z naslovom Šentiment (Čustvo).

"Nov glasbeni album je sestavljen iz več glasbenih zvrsti, kot so: etno, rok, tudi zborovska glasba, ki imajo skupni imenovalec – folk glasbo. Večina skladb je avtorskih, a kot vsakič doslej so na njem tudi istrske ljudske. (smeh) Istrsko glasbeno izročilo je pomemben del mojega ustvarjanja in izražanja, nekakšna promocija istrske kulturne dediščine je postala skorajda moje poslanstvo. Album smo snemali zadnji dve leti; sicer je snemanje potekalo hitro, več časa nam je vzelo usklajevanje, kdaj bomo snemali, saj je na albumu sodelovalo res veliko meni ljubih oseb. Tako poleg Istrabenda, ki ga poleg mene sestavljata še Janez Dovč in Goran Krmac, na albumu lahko slišite Leo Sirk, Hama, Boštjana Gombača, Roberta Pikla, Oktet Aljaž, vokalno skupino Vrhovke in še bi lahko našteval. In s pomočjo Gabra Radojeviča, producenta albuma, je nastal res barvit, stilsko raznovrsten in čustveno močan album," o novem glasbenem izdelku pove Rudi, ki je ob vseh pesmih ponosen tudi na sodelovanje oz. duet s pevko Leo Sirk:

"Z Leo se poznava že več let, še bolje sva se spoznala, odkar je ljubezen mojega dolgoletnega prijatelja Gabra Radojeviča, pri katerem smo tudi posneli ta projekt. Počaščen in zadovoljen sem, ker je skladbo odpela vrhunsko, tako kot sem si zamislil." Kot zanimivost dodajmo, da je glasbenikov nov album z ilustracijami kreativno po otroško opremil kar njegov sin Edi ter tako izdelku dal prav poseben pečat. "Ta ideja se je postopoma izoblikovala v moji glavi že med nastajanjem plošče in mi je pravzaprav pomagala pri dokončni ideji oz. viziji za naslov plošče. Določene stvari nastanejo brez razloga, le želja in volja sta potrebni," pove Rudi.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Alojz Petrovčič, osebni arhiv

Priporočamo