Rudolf Gas se vrača na koncertne odre

Rudolf Gas se vrača na koncertne odre (foto: Arhiv) Arhiv
26. 5. 2020

Veselimo se enega prvih koncertov po velikem premoru.

Vsestranski glasbenik Rudolf Gas se vrača na koncertne odre. Skupaj s svojo skupino The Family se bo predstavil na festivalu sodobne avtorske in etno glasbe: Godibodi. 

Ker je to prvi nastop po veliki pavzi, Rudolf Gas ne skriva navdušenja: »Tako zelo smo vzhičeni, da bomo svojo glasbo lahko ponovno delili s širšo množico. Konec preteklega leta smo izdali album Svet Planet, izredne razmere pa so nam prekrižale načrte s promocijo. Toda prihajajo novi časi, nove priložnosti, ko bomo z vami lahko delili svojo glasbo in čustva, ki se skrivajo v naših skladbah. Program na festivalu Godibodi bo zajemal v večji meri skladbe iz zadnjega albuma Svet planet. Izvedel ga bom s svojo skupino RG & The Family, 30. maja na Ljubljanskem gradu. Člani banda so Miha Recelj – bobni, Dejan Hudoklin – bas, Primož Hudoklin – kitara, Aleš Ogrin – klavir, Boštjan Bone – trobenta, Nina Merkoci – saksofon, Maruša Ferenčak in Veronika Strnad spremljevalni vokal. Vsi se zelo veselimo tega nastopa, saj bo eden prvih koncertov po velikem premoru.«

Zaradi izrednih okoliščin bo nastop sicer malce drugačen, vsekakor pa edinstven. Rudolfa Gasa & The family boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na Prvem programu Radia Slovenija, s pomočjo video streama pa na Facebook in na spletni strani Prvega programa. Načrtovano je tudi predvajanje na TV Slovenija.