S čim se zmagovalci preteklih šovov preživljajo danes?

Valerio svoje kuharske mojstrovine ustvarja v hotelu v Novi Gorici. (foto: Am press) Am press
7. 12. 2016

Ravno v času, ko smo priča novim zmagovalcem te sezone resničnostnih šovov, smo se na uredništvu odločili na kup izbrati vse zmagovalce različnih oddaj preteklih sezon in preveriti, s čim se nekdanji akterji preživljajo danes. Kljub temu da so ob osvojitvi naslova zmagovalca prejeli najmanj 50.000 evrov nagrade, pa so se življenja večine vrnila na stara pota ...

Tomaž Škvarč Lisjak, Zmagovalec Gostilna išče šefa 2013

'Spet na začetku'

Zmagovalec druge sezone priljubljenega šova Gostilna išče šefa Tomaž Škvarč Lisjak, je s svojim pojavom na televiziji dobil veliko oboževalcev. Po tem, ko je v Šempetru pri Gorici začel svojo restavracijo 'Mark' in jo lani tudi zaprl, zdaj Tomaž ustvarja v Hotelu Cerkno, v katerem pripravlja posebne menije in sladice.

Valerio Lutman, Zmagovalec Gostilna išče šefa 2014

'Nadaljuje tam, kjer je končal'

Tudi Valerio, je v oddaji Gostilna išče šefa pometel s konkurenco in se priljubil občinstvu. Kljub temu da je Valerio edini med zmagovalci te oddaje, ki tik po zaključku ni odprl svoje restavracije, je morda med vsemi naredil najbolj pametno potezo, in svojo pot skromno nadaljeval v restavraciji, v kateri je bil zaposlen tik pred začetkom šova. Zdaj smo Valeria ujeli v kuhinji Hitovega hotela Park v Novi Gorici, kjer domače in tuje goste osvaja s svojimi sladkimi poslasticami, po katerih je zaslovel že v šovu.

Faki Čaušević, zmagovalec Kmetija: nov začetek 2015

'Skoraj tri leta v zaporu'

Pred kratkim je bila javnost z zanimanjem obrnjena proti ljubljanskemu sodišču, kjer so Fakija zaradi kaznivih dejanj obsodili na dve leti in osem mesecev zapora. Pred tem je Faki sicer redno delal v gradbeništvu, s svojim delom pa je pomagal tudi mami v Bosni.

Sašo Miljuševič, zmagovalec Masterchef 2015

'Dobra naložba'

Kljub temu da Sašo prihaja iz gostinske družine, je sam ubral malce drugačno pot. V preteklosti je sicer  res iskal prostor za odprtje svojega lokala, se zdaj v največji meri pojavlja kot obraz nekaterih prehrambenih blagovnih znamk, preko katerih še vedno širi svojo strast do kuhe in kulinaričnega ustvarjanja.

Darko Klemen, zmagovalec Masterchef 2016

'Na svoji poti'

Simpatični Mariborčan se je s svojo zgodbo hitro prikupil slovenskemu občinstvu, kar je še dodatno podkrepil s svojimi kuharskimi poslasticami. Prav teh se lahko v teh dneh na veliko naužijejo tudi številni obiskovalci raznih prireditev, na katerih Klemen zdaj postreže v okviru svoje ponudbe 'kajtering' storitev.

Pia Filipčič, zmagovalka Big Brotherja 2015

'Od zvezde do običaje službe'

O Primorki Piji se je v času njene zmage pisalo povsod. Leto in pol po njeni zmagi je okrog njenega življenja sicer res malce več miru, a Pia je odločena, da njena pot v medijskem svetu še zdaleč ni zaključena. Čeprav ima zdaj čisto običajno zaposlitev, je v tem letu predstavila tudi svojo prvo knjigo 'Cena mojih sanj', v kateri je razkrila vse skrivnosti o njenem življenju po Big Brotherju, napoveduje pa še veliko novih projektov, kot nam je namignila, tudi v glasbi.

Črt Banko, zmagovalec resničnostnega šova Bar 2015

'Od gostinstva do zobozdravstva'

Kljub temu da je zmagal v šovu, kjer okronajo kralja gostinskega posla, se je Črt podal v nekoliko drugačne vode in se zaposlil v podjetju na področju zobozdravstva. Črt, ki dela na področju marketinga se vsako novo leto tudi udeleži silvestrovanja z eno od priljubljenih 'študentskih' turističnih organizacij.

Mirela Lapanović, zmagovalka Big Brotherja 2016

'Zmaga, poroka in oboževalci'

Kontraverzna Dolenjka obljublja veliko. Po šovu si sicer ni našla nobene posebne zaposlitve, je pa napovedala, da bo izdala svojo prvo knjigo 'Vrtiljak življenja' in resničnostni šov v slogu ameriških 'Kardashiank'. Kljub temu da ne ena ne druga stvar še nista bili uresničeni, se Mirela ne da, in na svoji Facebook strani objavlja 'Live' posnetke raznih tem, tudi ljubezenskih. Sicer pa se je Mirela po zaključku šova udeleževala številnih dogodkov, zdaj pa se pripravlja tudi na svoj veliki poročni dan.

Tomaš Javurek, zmagovalec Gostilna išče šefa 2015

'Na polno zaposlen'

Tomaš je gledalce šova Gostilna išče šefa najbolj prepričal v lanskem letu, zdaj pa s svojo partnerico na polno delata na njegovem novem projektu. Tomaš namreč pripravlja razne 'kejteringe' in hrano po naročilu, v tem pa, kolikor nam je povedal, izredno uživa.