S pestmi bi branil samo družino

Vir: Story
18. 2. 2011

Dejan Zavec, svetovni boksarski prvak v velterski kategoriji, bo danes v Stožicah že tretjič branil šampionski pas. V ringu mu bo nasproti stal Američan Paul Delgado, ki je po zmagi 34-letnega Ptujčana lahko vstopnica, da naš Mr. Sympathikus postane zveneče ime tudi čez lužo.

»V osnovi se v vsak dvoboj odpravim z istim namenom, torej z mislijo na zmago. Vsakega boja se je treba lotiti, kot da je prvi in zadnji. Priznam, da je tokrat pritisk večji, ker vsi pričakujejo, da je Delgado brezvezen nasprotnik in ga lahko v eni sekundi spravim na tla, vse drugo pa bi bilo razočaranje. Paula kot boksarja spoštujem, kar pa ne pomeni, da ga ne bom premagal,« o dvoboju pravi Dejan.

Pesti so v ringu njegovo glavno orožje, sebi v prid pa jih v vsakdanjem življenju ni nikoli izkoristil. Pa bi ga lahko nekdo tako spravil iz tira, da bi jih uporabili? »Ne predstavljam si nekaj tako hudega, da bi moral zaradi tega obračunati s pestmi. Zagotovo ne bi dovolil, da kdorkoli škodi moji družini, vse drugo pa ni vredno takšnega pristopa,« odgovarja boksarki as.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story