Sabina (Kmetija): Kuha z veseljem

6. 11. 2008 | Vir: Govori.se
Deli
Sabina (Kmetija)
Prekmurka, ki je izpadla iz Kmetije, nam je zaupala recept za dve tipični prekmurski jedi – zlevanko in bujto repo.

"Ne moram reči, da sem super kuharica, se pa trudim, da tisto, kar pripravim, res pripravim z veseljem,« je povedala in dodala, da ima najraje prav bujto repo in zlevanko. »Zlevanko znam pripraviti, kako pripraviti bujto repo na mamin način, pa se še učim.« Recepta je zaupala tudi za govori.se!

Zlevanka: zmešamo mleko, jajce, sol, moko (ajdovo, koruzno ali pšenično - odvisno, kakšno  zlevanko pripravljamo), damo v pomaščen pekač in spečemo v pečici.

Bujta repa: damo kuhati kislo repo, seveda pa mora vanjo "stopiti prašič" (tako se reče temu, da zraven kuhamo kosti, lahko pa jih skuhamo posebej in potem dodamo juho od kosti). Potrebujemo tudi sol, mleti in celi poper, lovorjev list in česen. Vse skupaj malo pokuhamo, na vrh dodamo proseno kašo, ki jo kuhamo, dokler ni mehka. Posebej pripravimo prežganje s čebulo in rdečo papriko. Vse skupaj zmešamo, kosti oberemo, meso damo v repo - in to je to. Pa dober tek!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol