Sabina Mlakar se boji iti naprej: "Bojim se, da bom spet dobila partnerja, ki bo nasilen!"

Sabina Mlakar se boji iti naprej: "Bojim se, da bom spet dobila partnerja, ki bo nasilen!" (foto: Pop Tv) Pop Tv
7. 11. 2017

Sabina Mlakar je tista jezična gospa, ki se je s svojo iskrenostjo, neposrednostjo in neuklonljivostjo priljubila številnim gledalcem letošnje Kmetije.

V nadaljevanju tako predstavljamo njeno življenjsko zgodbo. Torej zgodbo, ki jo je naredila takšno, kot je, in ki jo je konec koncev pripeljala tudi v letošnji šov.

Otroštvo v veliki družini

Sabina je kot nastarejša od sester odraščala v veliki bosanski družini s kar devetimi otroki. Njeni spomini na otroštvo naj bi bili sicer mešani, a še zdaleč ne nelepi.

"Starša sta bila vredu. Ubogala sem jih. Niso nas tepli. Oče je bil pravi, dober človek, dobrega srca. Pomagal je ljudem, ni bil šolan, vedar je znal brati in pisati. Bila sem mu kot sin. Bila sem mu vse. Znala sem delati tako ženska kot moška opravila."

Kasneje je spoznala svojega moža, osnovala sta družino in dobila otroke ter se leta 1985 v iskanju boljše življenjske perspektive preselila v Slovenijo. Vendar pa v njunem zakonu ni bilo vse postlano le z rožicami ...

Ljubosumni mož

"Mož je gojil neko nezaupanje do mene. Bil je ljubosumen. Poti nazaj pa ni bilo več," ve povedati Sabina o tem, zakaj sta se s partnerjem razšla pred desetimi leti, zaradi česar je zdaj že deset let tudi samska.

"Zdaj mi je tako lepo, da ne bi rada preveč pogrevala za nazaj, saj sva z bivšim možem dobra prijatelja. Lepo se razumeva zaradi otrok."

Sabina, ki zase pravi, da je 'ženska, ki vse zdrži', je priimek Mlakar prevzela po prijatelju, ki ga je imela pred leti. Vendar pa ...

"Bojim se iti naprej. Želim si partnerja, ki bi me razumel. Da bi govorila skupni jezik. Sem skromna ženska, a se bojim, da bi spet dobila partnerja, ki bi me pretepal."

O trenutnem življenju pa pravi le še: "Lepo mi je, ker sem svobodna, imam otroke in vnučke. Kakšnega prijatelja dobim, iščem dobrega prijatelja zase, da bo tak kot jaz."

Besede na Kmetiji so jo prizadele

Tisti, ki ste spremljali nekaj zadnjih delov aktualne Kmetije, ste bili priča plohi psovk, ki jih je bila s strani prekmurskega klana deležna Sabina. Danes si Sabina o dogajanju na Kmetiji (dogodki, ki jih spremljamo na malih ekranih so bili namreč posneti že pred tedni) misli naslednje: "Besede so me prizadele. Damijan me je najbolj prizadel in David. Mislim, da bi mlajši morali bolj spoštovati starejše in se lepše obnašati."

Sama je navkljub plazu žaljivk uspela ostajati notranje mirna. Povedala je, da je tega vajena že iz svojega minulega življenja: "Prilagodim se. Vzgojena sem, da starejšega spoštuješ, danes ni nobenega spoštovanja od mladine. Moraš preslišati oziroma pretrpeti."

Čaka na svojo priložnost

Sabina, ki je trenutno prijavljena na Zavodu za zaposlovanje, kjer čaka na svojo novo priložnost, danes živi v isti hiši s svojimi otroki. Vsak živi v svojem nadstropju. Doma večinoma vrtnari in dneve nekako preživlja sama. Slednje ji ni tako težko glede na to, da je v zakonu kar 25 let trpela nasilje in ponižanja - vse zaradi svojih otrok. A je zaradi tega ni sram. Trpela je, dokler otroci niso odrasli, potem pa se je ločila.

"Ne bojim se več. Želim biti hrabra. Želim si normalnega in enostavnega življenja. V ta šov sem se prijavila zato, ker želim pokazati Sloveniji, kdo sem. Kakšna sem. Morda se bo našel kakšen dober človek, ki me bo videl takšno, kot sem. Sem pridna in delovna. In morda mi bo lahko v življenju tudi pomagal."