Sabina Remar: Melania je z njo govorila v angleščini!

Sabina Remar: Melania je z njo govorila v angleščini! (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
28. 11. 2016

Vsako leto do nedavnega se na izboru Miss Universe lastnik licence Donald Trump poda v zaodrje, kjer tik pred finalnim izborom pozdravi in spregovori nekaj besed s tekmovalkami, še posebej s slovensko predstavnico.

Tako vsaj poročajo nekdanje okronane lepotice, ki so v preteklosti zastopale barve naše zastave. Tudi leta 2004, ko je takratna miss Universe Slovenije Sabina Remar odpotovala v Ameriko in se udeležila lepotnega izbora.

V tistem času je bil Donald Trump že nekaj let v razmerju z Melanio, leto za tem pa sta si izrekla 'usodni da'. Na večer lepotnega izbora je Donald v garderobo prišel v spremstvu svoje dame in nagovoril dekleta. Sabina Remar se spominja dogodka: "Prišel je v spremstvu svoje Melanie in še nekaj prijateljev ter me ogovoril. Moram priznati, da je bil najin pogovor sproščen, zelo simpatičen in začinjen s humorjem. Bila sem pozitivno presenečena in počaščena. Obenem pa je v garderobi nastala panika med preostalimi tekmovalkami iz drugih držav, saj so se vneto in nervozno spraševale, zakaj za vraga je ogovoril samo mene in kaj to pomeni," pojasni Sabina, ki pa ni bila tako zelo navdušena nad skrivnostnim obnašanjem Melanie. "Moram priznati, da toliko, kot me je g. Trump očaral in presenetil, me je Melania razočarala. Med najinim pogovorom (z g. Trumpom) ji je dejal, naj se z menoj pogovarja v svojem maternem, torej slovenskem jeziku. Ona pa je v angleščini dejala, da bo to težko in da se mora prav potruditi spomniti še teh par besed. Želela sem razbiti nelagodno nastalo situacijo med nami in jo kar povprašala, kako je, kako zdaj živi ipd. Njen odgovor je bil kratek: "Dobro, dobro ..." z angleškim naglasom," se v živo spominja Sabina.

Nad njeno reakcijo bi bil presenečen marsikdo, ki je z Melanio že spregovoril besedo ali dve. Iris Mulej, ki si je titulo miss Universe Slovenija nadela leta 2002 (torej dve leti pred Sabino Remar) Melanie sicer ni spoznala, se je pa leta 2006 veselo pogovarjala v slovenskem jeziku s sokrajanko in tedanjo miss Universe Slovenija Natašo Pinoza.

Manja Stević