Sabina Remar: Organizira veliki dobrodelni koncert

Vir: Lea
27. 7. 2011

Usode številnih brezposelnih, ki so v tej gospodarski krizi izgubili delo, so ganile tudi manekenko in njene prijatelje. Združili so moči in jeseni pripravljajo velik dobrodelni projekt v Stožicah, imenovan Respect.

Dogodek povezuje več stvari, in sicer glasbeni projekt, izdajo brezplačne revije Respect, projekt Caravaggio Renovatio in dogodek Rock & Fashion. Po zgledu benda Aid so se zbrale priljubljene slovenske glasbenice (Špelca Kleinlercher, Lara Baruca, Katja Fašink, Petra Pečovnik, Taya in druge) in posnele pesem, za katero je izdelan tudi videospot.

Posneli so ga v šivalnici tovarne Beti Metlika, v spotu pa so nastopile manekenke Iris Mulej, Nadiya Bychkova, Sandra Marinovič in seveda Sabina Remar. Za še večjo prepoznavnost singla pa bo poskrbel tudi vokal Akija Rakimovskega, legendarnega pevca skupine Parni valjak.

Videospot je posnet v dveh delih, prvi je studijski, prikazuje pevke, ki pojejo pesem v studiu, glavni del z udarno noto sporočila pa prikazuje naše najuspešnješe manekenke, ki se v delovnih haljah spoprimejo s propadlo tekstilno tovarno ter sedejo za šivalne stroje in obudijo spečo proizvodno linijo. Nosilec projekta je tudi pridobil avtorske pravice za priredbo uspešnice Go West skupine Pet Shop Boys.

Spektakel v Stožicah

Takšnega dobrodelnega dogodka v Sloveniji še ni bilo, zato pričakujejo tudi velik odziv. Dogodek je sestavljen iz koncerta in modne revije. Na koncertu bodo zapele vse sodelujoče glasbenice in njihovi kolegi, povezani z nekdanjo Jugoslavijo – Bajaga, Parni valjak, Massimo Savič in slovenski Pero Lovšin, Janez Bončina Benč, Heaven X in drugi. Med glasbenimi nastopi pa bo še modna revija s predstavitvijo slovite kolekcije Victoria’s Secret.

Prestiž za reveže

Prestižnejši del projekta Respect je Caravaggio Renovatio, saj jim je k sodelovanju uspelo privabiti mednarodno priznanega slikarja Demiana Kniewalda. Njegov opus del bo končan in predstavljen v pozni jeseni, predvidoma v Cankarjevem domu. Za določene slike bodo slikarju pozirale tudi naše manekenke, tako bomo lahko občudovali znano sliko Bacchus, ki jo bo inkarnirala Sabina Remar.

Razstava bo prodajnega značaja, večinski del njenega izkupička pa bo namenjen socialno ogroženim družinam. Sodelujoči si želijo le, da bodo lahko s svojimi prispevki vsaj delno izboljšali sramotno trenutno situacijo.