Salome: "Nedolžnost hranim za pravega!"

Vir: Nova
9. 6. 2009

Najbolj znana transdiva Salome, ki je vedno burila duhove s svojimi izjavami in z dejanji, je največ pozornosti pritegnila takrat, ko je sporočila novico, da bo z operacijo dokončno spremenila spol in postala ženska v pravem pomenu besede. Zdaj je operacija za njo in med okrevanjem se je odločila, da o svoji izkušnji napiše tudi knjigo. Za revijo Nova je ekskluzivno razkrila nekaj podrobnosti o preteklih tednih in knjigi z naslovom Novo rojstvo. Pred nami je tokrat stala Salome, ženska.

Salome, operacija je torej za vami. Kako se počutite?

Zelo blaženo in predvsem nedolžno. (smeh)

Koliko je stala operacija?

O ceni in denarju res ne bi rada govorila, saj niti ni pomembno. Ni pa bila ravno poceni. Stvar, ki mi največ pomeni, je prav to, da sem z operacijo uresničila največjo in dolgoletno željo – končno sem postala popolna ženska in zdaj sem res srečna.

Kaj ste najprej storili, ko ste postali ženska?

Hm … Najprej sem okrevala. (smeh) Potem pa sem odhitela v šoping in si kupila seksi spodnje perilo, ki sem ga doma seveda takoj preizkusila. Res je seksi!

O operaciji spremembe spola ste zdaj napisali knjigo. Kakšen je naslov?

Naj povem, da to ni samo knjiga o operaciji. Gre za roman, ki nosi naslov Novo rojstvo, in je dejansko obsežno delo, ki govori o mojem življenju in celotni spremembi od majhnega fantka do odrasle in samozavestne ženske. Lahko rečem, da je knjiga zelo zanimiva, zato jo toplo priporočam. (smeh)  

Nam zaupate katero izmed podrobnosti iz knjige?

Ne! (smeh) O vsebini ne bom govorila, ker bi rada, da jo čim več ljudi prebere in začuti mojo zgodbo. Knjigo je napisal moj prijatelj Tomaž Mihelič, ki je v javnosti bolj znan kot Marlenna iz glasbenega tria Sestre.

V zelo kratkem času mu je uspelo zbrati veliko zanimivih, šokantnih in predvsem zelo iskrenih zgodb iz mojega pestrega življenja. Ne gre za klasično biografsko delo, ampak je skozi njegove oči opisana moja življenjska zgodba, ki je, po vsebini sodeč, zelo pisana, strastna, žalostna, pogosto pa tudi vesela.

Kaj je bilo najtežje po operaciji?

Najtežje je bilo prenašati komentarje zavistnih ljudi, ki mi še vedno ne privoščijo sreče. Sicer pa vsem ljudem polagam na srce, naj si preberejo že omenjeno knjigo, ki bo razkrila marsikatero skrivnost, saj bodo tako lažje razumeli mojo zgodbo.

Salome, iskreno nam povejte, ali pogrešate čas, ko ste imeli še moški spolni organ?

Niti malo, saj sem se s testosteronom spopadala kar dolgih 40 let. (dolg smeh)                   

Ste že 'preizkusili' novo pridobitev? Torej, ste že bili spolno aktivni kot prava ženska?

Ne, še vedno sem nedotaknjena in se čuvam za pravega.                                  

Se vam je po operaciji spremenil tudi način življenja?

Težko bi rekla, da se je kaj bistvenega spremenilo, saj sem že prej živela popolno žensko življenje. Morda s to razliko, da so se drugi bolj obremenjevali z mojim biološkim spolom. Zdaj sem torej ženska v vseh pogledih, živela pa ne bom nič drugače kot prej. 

Knjigo in 'muco' boste predstavili tudi na naslednji zabavi, kajne?

Rada bi ohranila še kakšno skrivnost, ki bo poskrbela za presenečenje. V novi ženski podobi se bom prvič pokazala prav naslednjo soboto, 20. junija, v klubu InBox, ko bo hkrati poslovilna zabava pred dolgim in vročim poletjem.

Na odru pa nikakor ne bom sama, saj mi bosta družbo delali čisto pravi mačkici Tina Gorenjak in Martina Ipša, ki blestita v komični predstavi Muca Maca 2 ali brez dlake na jeziku. Predstavila bom tudi novo pesem Transformation, ki se odlično poda mojemu novemu jazu. Vabljeni vsi, da mojo spremembo doživite v živo.

Kaj o spremembi spola menijo vaši starši in bližnji?

Prepričana sem, da jih z nobeno odločitvijo ne morem več presenetiti. Živim svoje življenje in nikoli si nisem belila glave s tem, kaj si drugi mislijo o meni.

Bi se danes še enkrat odločili za to?

Na to vprašanje bi vam zelo težko pritrdila ali zanikala, a morda boste odgovor nanj našli prav v knjigi Novo rojstvo.

Nejc Simšič

Priporočamo