Salome: Po novem šivilja

Vir: Nova
23. 2. 2013

Prave dive vse opravijo v velikem slogu – tudi slovo. In ko je vedno ekstravagantna Salome napovedala umik z medijske scene, niti pomisli nismo, da bi se poslovila kot tiha miška. Ni nas razočarala!

Njeno glavno vodilo je bilo: osupniti – tako s poslovilnim partijem kot z garderobo. Idejno sorodno dušico je našla pri kreatorki Karmen Matičič iz Modne hiše Galia. Naključje? Nikakor. »Na Facebooku sem že dolgo spremljala njihove kreacije, ki so se mi zdele preprosto čudovite. Zato sem si za svoj zadnji nastop zaželela, da mi posebno 'diva obleko' skreira prav Karmen. Poklicala sem jo in v hipu sva se začutili, takoj je privolila v kreiranje moje zadnje odrske obleke,« pravi poslavljajoča se estradna ikona. Vse skupaj je nato šlo presenetljivo hitro. Prvi Salomejin obisk Galie je bil 1. februarja, poslovilni parti pa le osem dni zatem!

ZAŠITA VANJO?
Kreatorka je izbrala čudovito barvo fuksije in model za pravo divo. Salome se ni niti sanjalo, da je obleka zahtevala, reci in piši, 40 metrov blaga! Karmen in njena dekleta so zavihala rokave in pridno izdelovala Salomejino obleko. Tako je nastala kreacija, ki je po mnenju udeležencev poslovilnega partija bila Salome kot ulita. To sicer niti najmanj ne preseneča, če drži tisto, kar nam je uspelo izvedeti – dekleta naj bi namreč končno obliko obleke šivale in zašile kar na Salome, kot nekakšno dodatno kožo! Nobena skrivnost pa ni, da je Salome tudi sama priskočila na pomoč pri ustvarjanju. »Najtežje, a zato morda največji izziv, je bilo ročno delo. Trajalo je namreč veliko ur, poleg tega pa sem napredovala počasi,« pravi.

NOVA KARIERA
Čeprav se je poslovila od estrade, s tem za Salome ni konec poti oziroma ji ni zmanjkalo izzivov. Nasprotno! Poleg stvari, ki jih počne in ki jih načrtuje, je namreč prav pri Karmen odkrila novo strast in talent. »Nikoli si ne bi mislila, da bom kdaj odkrila talent za šivanje in še manj, da mi bo v veselje. Pa vendar, človeku se zgodi marsikaj. Zdaj povrhu vsega pri Karmen začenjam tudi tečaj šivanja in krojenja! Si predstavljate?« smeje pripoveduje in potem čisto resno razloži svojo vizijo za prihodnost: šivanje!

Napisal Roman Turnšek

Priporočamo