Salome: "Preseneča nas obisk moških!"

Damjana je bila z ekipo
na odru prvič 20. marca. (foto: Špas Teater) Špas Teater
Vir: Nova
9. 4. 2019

Menopavza, glasbena komedija, ki je slavnostno premiero na slovenskih tleh doživela novembra lani, v skladu z značilnostmi tega obdobja doživlja spremembe. 

Od originalne zasedbe, ki jo sestavljajo Helena Blagne, Salome, Urška Vučak Markež in Zvezdana Mlakar, se zaradi prezasedenosti začasno poslavlja Zvezdana. Zvezdanino vlogo je že prevzela Damjana Golavšek.

"Ko sem dobila povabilo Špas teatra, najprej nisem vedela, kaj bi. Naneslo je tako, da je bila ravno tisti večer predstava na sporedu v goriškem kulturnem domu in sem si jo lahko ogledala. Seveda je tudi mene potegnilo noter, v uigran humor vseh štirih igralk. Pomislila sem, ali ni to prevelik zalogaj, alternirati vlogo, ki tako dobro stoji skozi igro igralke Zvezdane. A po naravi sem pogumna in delovna, in če so preostali protagonisti zaupali mojemu talentu, lahko to storim tudi sama, pa sem zagrizla v vlogo," je vse skupaj pokomentirala Golavškova, diva Salome pa je dodala, kaj je tisto, kar privlači obiskovalce.

"Gledalce predvsem privlači posebna energija, ki se čuti med nami. Na odru se opazi, kako uživamo v svojih vlogah. Preseneča nas obisk moških, ker pričakuješ, da bo občinstvo pretežno ženskega spola. Očitno vse zanima menopavza, posebej naša, ki je polna pozitivne energije in smeha. Neskončno smo hvaležne in srečne, da smo naredile rekord in v kratkem času štirih mesecev upihnile svečko za naših prvih 100 predstav. Srečne je premajhna beseda za to, kar doživljamo."

Fotografije: Špas Teater, osebni arhiv

Priporočamo