Salome: S svojo zgodbo preprečila samomor

Salome: S svojo  zgodbo  preprečila  samomor (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
12. 6. 2017

Salome je brez dvoma diva letošnjega šova MasterChef Slovenija. A ne le zaradi svoje simpatičnosti, temveč tudi zaradi težke zgodbe, o kateri je sicer veliko povedala že v preteklih intervjujih, tokrat pa nam je zaupala tudi, da se je gledalcev dotaknila globlje.

Ja, Slovenija jo je čisto zares in dokončno vzljubila. Če so pred oddajo še obstajali dvomi o tem, ali je čisto prava dama, je zdaj vseh ugibanj konec.

"Pri ženskah mi je uspelo narediti ogromno. Ponosna sem, da imam takšno podporo ženskega občinstva. Seveda so moški posamezniki, ki mi še vedno pošiljajo nespodobna sporočila in pišejo komentarje, ampak na to ne reagiram več. To so ljudje, ki imajo težave sami s sabo in sovražijo vse, kar je okoli njih. Vidim pa, da prevladujejo pozitivni komentarji. Vsak dan prejmem veliko lepih sporočil in srečna sem, ko to berem. Zdaj sem res na plan spustila vse svoje emocije in ni mi žal. Naj ljudje vidijo, da zna tudi Salome jokati," nam je povedala, ko smo jo povprašali o tem, kaj ji pomeni podpora slovenskega občinstva, in dodala, da je oddaja sicer pomagala tudi njej.

"Ko sem bila moški, sem emocije skrivala. Ko pa spremeniš spol, dobiš druge hormone. Postaneš ženska. Ženske jokamo, imamo večje srce. Povem lahko, da je bil MasterChef tudi zame neke vrste terapija, ker sem sebe spoznala pod drugačnimi pritiski. Ko me je pretekli teden v oddaji klicala mami, ste lahko videli, koliko bolečine sem imela v sebi zaradi nesprejemanja. Pa ne zato, ker me mami ne bi imela rada, ampak zaradi družbe, ki zna biti tako pokvarjena in zlobna," pojasnjuje 48-letnica, ki priznava, da je z deljenjem svoje zgodbe v javnosti preprečila kar nekaj zgodb, ki bi se lahko tragično končale.

"Zdaj dobim veliko sporočil, v katerih mi ljudje napišejo, da sem jim vzornica, da se bojujejo tako, kot sem se jaz, celo to, da sem preprečila samomore. Tega ljudje ne vedo. Dobila sem sporočilo transeksualnega fanta, ki je bil tik pred samomorom in je zasledil mojo zgodbo, ki mu je dala novo upanje, in to mi je v ponos. Veliko ljudi se najde v moji pripovedi – ne le transseksualne osebe, otroci, ampak tudi starši, družine. Mislim, da sem vsem družinam zdaj pokazala, da je ljubezen močnejša od zlobnih ljudi, ki so krivi, da starši otrok ne sprejemajo zaradi družbe," nam je povedala kuharska mojstrica in dodala, da so vsi lepi komentarji prinesli novo pomlad v njeno življenje.

"Trenutno živim najlepšo pomlad v svojem življenju. Upam, da bo to trajalo še dolgo. Tako sem sproščena, mirna, hvaležna ... Zdaj res čutim, da je vesolje na moji strani," še dodaja Salome, ki je novo srečo našla tudi v novem delovnem mestu pri nekdanjem tekmovalcu oddaje MasterChef Mihi Hauptmanu.

Spremenilo se ji je življenje

To, da je od 19. maja zaposlena pri Mihi Hauptmanu, nekdanjemu tekmovalcu šova MasterChef, je že znano, kot nam je povedala, pa sta se  najprej sestala z drugačnim namenom.

"Najprej sva se sestala, da sem ga malce povprašala o tem, kako sodelovanje v MasterChefu sploh poteka. Nato sva se pogovarjala o tem, da bi v njegovem bistroju pripravila pethodni meni, ki vključuje škampovo juho in limonino pito, nato pa sem ga vprašala, zakaj me ne zaposli," nam je namreč povedala Salome, ki se je pritrdilnega odgovora zelo razveselila.

"Vse smo se lepo zmenili in res sem presrečna. Tako bom dobila še več izkušenj, saj sem pripravljena se učiti in želim postati samostojna kuharica," nam je povedala svetlolaska, ki je pred tem leto dni delala v enem od ljubljanskih butičnih hotelov. "Ta sem bila deklica za vse. Močno sem garala in bila sem že hudo utrujena od vsega. Želela sem si spremembe in še enkrat bi se rada zahvalila oddaji MasterChef Slovenija, ki mi je resnično spremenila življenje," še dodaja. 

Kaja Milanič

Priporočamo