Salome se bo v oddaji MasterChef znašla pred velikim izzivom

Salome se bo v oddaji MasterChef znašla pred velikim izzivom (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lea
22. 2. 2017

Salome, ki se je v preteklosti že preizkusila v resničnostnem šovu, se tokrat znova podaja na že poznano pot. Novost je le ta, da bo tokrat namesto lopate in krampa v rokah vihtela kuhalnico. Zgovorna plavolaska se bo marca borila za 50.000 evrov in prestižni naslov MasterChef Slovenija.

Salome prizna, da ima pred odhodom nekoliko treme, saj se želi izkazati po svojih najboljših močeh.

"Rada bi prišla do finala in seveda zmagala, kot vsak tekmovalec. A ne bi to bilo fino?!" je v smehu povedala ljubiteljska kuharica, ki se najbolj boji, da kakšne jedi ne bi dobro skuhala in da bi se osramotila pred vso Slovenijo. "Žal mi je, da nisem spremljala preteklih sezon MasterChefa, saj ne vem, kaj pričakovati. No, mogoče pa je to dobro, bomo videli," je zamišljeno dejala Salome, ki se zaveda, da bodo njeno kuhanje podrobno spremljali trije sodniki, Luka Jezeršek, Karim Merdjadi in Alma Rekić. "Mislim, da so mnenja žirantov zelo pomembna za našo rast v oddaji. Navdušiti bom morala predvsem gospo Almo, seveda le, če bom dobro kuhala," je realna Salome, ki se zaveda, da bo njena najtežja bitka bitka s časom.

"Ne maram kuhati pod pritiskom, zato bo to zame velik izziv, vendar se bom potrudila in se preizkusila tudi v tem," je dodala. Kuhanje ji pomeni predvsem dobro energijo in druženje. "Za zdaj sem dobra kuharica, in to bi rada postala tudi v tej moderni kuhinji. Vse bom dala od sebe, da bom potegnila najboljše iz MasterChefa," je razkrila načrte Salome. Sama še vedno najbolj obožuje hrano, ki jo skuha njena mama, ko se vrne na domači otok Rab.

"Skuha mi vse, česar v Ljubljani ne jem. Moja mami je odlična kuharica, saj je to njen poklic in je delala že v številnih restavracijah. Vabijo jo na poroke, da skuha vampe, saj jih je težko pripraviti za veliko ljudi, vendar ona to obvlada. Tudi jaz jih zelo rada jem," je o svoji mami navdušeno povedala Salome, ki rada pripravlja morske dobrote po receptu iz domačega kraja. In te so njen največji adut, s katerim bo poskušala navdušiti sodniško trojko.