Salomé z dieto 8/16 v enem mesecu shujšala 6 kilogramov

Salomé z dieto 8/16 v enem mesecu shujšala 6 kilogramov (foto: Facebook Salome Queen) Facebook Salome Queen
30. 9. 2019

Zvezdnica glasbene komedije Menopavza je pred dnevi na družbenem omrežju dvignila precej prahu z zapisanom glede preparatov za hujšanje. Salomé je zmotilo predvsem to, da "za denar nategujejo folk in jim čez reklame obljubljajo nemogoče".

In ravno zarad tega je Salomé vzela zadeve v svoje roke in pred mesecem dni začela z dieto 8/16, kar pomeni, kot je zapisala na družbenem omrežju, da "lahko ješ 8 ur, preostalih 16 ur pa le vodo, zeleni čaj ali čisto kavo". V mesecu dni je tako vsestranska umetnica že izgubila šest kilogramov ...

In če pogledamo malce bolj podrobno, kaj sploh pomeni dieta 8/16? Kot so zapisali na Aktivni.si 8-urna dieta narekuje uživanje hrane v časovnem okviru osmih ur. Nato sledi 16-urni post. David Zinczenko, avtor diete, pravi, da najbolj učinkovito izgubljamo kilograme, če pozno zajtrkujemo in zgodaj večerjamo. Zakaj? Po vstajanju želi telo porabiti energijo. Če je ne dobi z zajtrkom, uporabi zaloge maščob. "Zjutraj popijte le skodelico čaja ali kave in dan začnite s športom. Zadostuje osem minut intenzivnega gibanja," so zapisali. Več si lahko preberete tukaj oziroma tudi tukaj.

Priporočamo