Salome z novo službo - kuhanje ima v genih!

Salome z novo službo - kuhanje ima v genih! (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
23. 2. 2018

Za divo Salome, ki je lani blestela v kuharskem šovu MasterChef Slovenija, je bilo minulo leto polno zanimivih dogodivščin. Med drugim je obiskala New York, poleg tega pa je lani dobila in izgubila službo pri nekdanjem tekmovalcu Mihi Hauptmanu, ki je medtem menda že zaprl svoj bistro v Tacnu.

Vsestranska umetnica si je konec leta zadala nalogo, da si letos najde službo. Kot kaže, se ji sreča nasmehnila, saj je z 12. februarjem postala vodja kuhinje v povsem novi restavraciji in kavarni Fudi v prostorih bivšega Indexa na Kersnikovi v Ljubljani.

Kot je dejala Salome, tam ne bo več tradicionalne menze, ampak bodo na voljo številne okusne in slastne dobrote, med njimi tudi 'njena' znamenita limonina pita, s katero je želela na Rabu presenetiti svojo mamo.

A ker je imela njena mama doma še stari mikser, ki ima le dve stopnji, je šla sladica po gobe, saj je bila hitrost premajhna, pove Salome, ki pa je te dni ponosna še na eno priznanje – namreč, prejela je diplomo za picopeka, kar ji bo zagotovo v pomoč v novi službi. Kot pravi, se novega izziva veseli, vodja kuhinje pa še nikoli ni bila. Nekaj organizacijskih sposobnih vsekakor ima, še več pa jih bo pridobila. Je pa ob tem povedala še zanimivo družinsko zgodbo, ki bi ji lahko spremenila življenje. "Moja mama je bila kuharica, oče pek, ampak v otroštvu mi nekako ni bilo všeč, da bi se sama podala v svet kuhinj, predvsem zaradi velikih pokrival, ki so jih nosili na glavah. Če pa bi se takrat vendarle odločila za to, bi bila morda danes druga Ana Roš," je sklenila v smehu.

foto: Primož Predalič

Priporočamo