Samanta: Manekenkam šiva srajčice

Vir: Lea
6. 10. 2010

Ena izmed najbolj opaznih tekmovalk resničnostnega šova Slovenski top model je uspešna tudi na drugih področjih. Pred kratkim je ustanovila svoje podjetje, ustvarila pa je tudi celotno kolekcijo večernih toalet iz eko materialov.

Samanta ima tudi podjetno žilico in je pred dnevi odprla novo podjetje Modna agencija Samanta Škrjanec, d. o. o., ki se ukvarja s posredovanjem modelov, hostes, organizacijo modnih revij in tednov mode.

To je že njeno drugo podjetje, saj se podjetje Korak Protokol ukvarja z organizacijo promocij, posredovanjem promotorjev, marketingom in organizacijo ekološko-lepotnega izbora za miss Eco Slovenije.

Samanti pa to še ni dovolj – med drugim se je lotila še kreiranja večernih toalet. ‘’Večerne toalete so narejene iz recikliranega materiala. V sodelovanju z Dino Ferletto, ki je prva oblikovalka reciklirane mode pri nas, je v delu kolekcija oblačil, ki je pisana na kožo vsem, ki si želijo eksperimentirati in izstopati iz sive množice. Vsaka kreacija je unikat, kar pomeni, da je dama, ki jo obleče, lahko brez skrbi, da bi se srečala z enako kreacijo na isti zabavi,’’ je na svoje izdelke ponosna podjetna kreatorka.

Sama sebi model

Z ustvarjanjem takšne mode Samanta meni, da je dobrodošla predvsem zato, ker ne škoduje okolju, temveč z nekaj domišljije in znanja podaljšuje uporabnost surovin ter tako krepi okoljsko zavest.

‘’Pri kreiranju upoštevam svetovne trende oblik in barv. Prva kreacija, ki je dokončana, je zelo kontrastna, saj se žgoča oranžna igra z vsaj tremi odtenki črne. Kreacija je narejena za dame z izredno ozkim pasom, ta dotična kreacija je narejena po moji meri, in sicer za 54 centimetrov obsega okoli pasu. Obleka se nadaljuje v nesimetrično razporejene like, ki jo naredijo nekoliko baročno. Mislim, da se je ne bi sramovala niti najbolj uglajena pariška dama,’’ je samozavestno zaključila drzna oblikovalka.

Več o oddaji Slovenski top model si lahko preberete na spletni strani Elle.si.