Samir Handanović: Milijonska pogodba

Vir: Story
23. 7. 2012

Slovenski nogometaš Samir Handanović je na začetku julija podpisal sanjsko pogodbo in tako iz Udineseja, kjer je vratarsko mrežo branil sedem let, prestopil k Interju iz Milana. Sanjsko ne le zato, ker bo na sezono zaslužil kar dva milijona evrov, temveč ker je o tem klubu sanjal že kot otrok.

"Kot vsi otroci sem imel tudi jaz priljubljene klube, v Španiji je bil to Atletico Madrid, v Italiji pa Milan," nam je pred dvema letoma, ko o prestopu v svoj sanjski klub ni še niti slutil, na intervjuju za revijo Story zaupal eden izmed najboljših vratarjev v Evropi. 11 milijonov evrov je znesek, ki ga je milanski klub odštel za najboljšega vratarja serije A v letu 2011, s pogodbo, ki jo je podpisal za prihodnja štiri leta, pa bo Sarma v svoj žep pospravil kar dva milijona evrov na sezono. Ali bo v naslednji sezoni nadomestil legendarnega vratarja Julia Cesarja, še ni znano, je pa 28-letni slovenski zvezdnik z njegove strani prejel številne pohvale, ki mu zelo veliko pomenijo.

"Handanović je izjemen vratar, zato je tudi prišel k Interju. Bolje za nas, zdaj smo v klubu trije odlični vratarji. Sam imam pogodbo do leta 2014, v njej pa ne piše, da moram biti na vsak način prvi čuvaj mreže," je za SkySport24 pred kratkim povedal Brazilec, nad katerim pa je seveda navdušen tudi Samir, ki v zadnjih dneh polni naslovnice športnih časopisov tako pri nas kot tudi v tujini, kjer so se govorice o njegovem prestopu začele že nekaj mesecev, preden je zadeva postala tudi uradna.

Barvo dresa videmskega Udineseja bo tako v prihodnjih letih zamenjal za črno modro, vsekakor pa je mladi očka navdušen, da bo kariero lahko nadaljeval v Italiji, ki je bila njegov dom zadnjih sedem let, v tem času pa mu je k srcu prirasel tudi tamkajšnji življenjski slog: "V Italiji se kar hitro navadiš na njihovo življenje. Najraje pa imam jutro, ko se z Zojo odpraviva na zajtrk v mesto (kapučino in brioš) in so vsi bari polni, ker Italijani najbolj uživajo v dobri kavi."

V Milanu ga bo seveda spremljala tudi žena Zoja Trobec, s katero sta si pred dvema mesecema v romantičnem Arboretumu obljubila večno zvestobo. Lahko bi rekli, da se nogometašu s Fužin uresničujejo sanje na vseh življenjskih področjih - milijonska pogodba, sanjska žena ter leto in pol star sin Alen so več kot izvrsten dokaz, da Samir živi življenje kot v pravljici.

Čeprav je mali Alen šele pred kratkim naredil svoje prve korake, pa menda že navdušeno brca nogometno žogo in prav lahko se zgodi, da bo v naslednjih 20 letih stopical po očetovih stopinjah. Otroci so ga od nekdaj navduševali, še preden je dobil sina, je večino svojih redkih prostih trenutkov posvetil dobrodelnosti, otrokom in tistim, ki v življenju nimajo takšne sreče kot on.

Prav zaradi tega je ostal z obema nogama trdno na tleh in ga nogometni uspehi niso ponesli v višave. Čeprav so se mu s prestopom v Inter uresničile otroške sanje, pa je Samir prepričan in odločen, da se njegova športna pot v prihodnje lahko le še stopnjuje, zato ne izključuje možnosti, da nekoč zaigra še za katerega drugega nogometnega 'velikana'.

Bogata kariera: Prve korake je naredil pri Slovanu

Samir je odraščal v zloglasnem blokovskem naselju na Fužinah, nad nogometom pa ga je prvi navdušil njegov starejši bratranec Jasmin Handanović, tudi sam slovenski reprezentant.

Nogometno pot je začel pri Slovanu na Kodeljevem pod vodstvom Slaviše Stojanovića, ki ga je pozneje povabil tudi v ekipo, ko je prevzel klub iz Domžal.

V Italijo se je preselil pri rosnih 20 letih, ko je Udinese zanj odštel 50 tisoč evrov, v prvi italijanski ligi je debitiral leto pozneje, vendar pa je na začetku igral bolj malo. V naslednjih dveh sezonah je bil posojen kar trikrat, najprej v Treviso, potem v Lazio in nazadnje še v Rimini, kar je bilo zanj izjemno težko obdobje, kmalu po tem pa je dokazal, da je za klub iz Vidma eden izmed najmočnejših in nepogrešljivih členov.

Vzporedno s klubsko kariero pa je uspešno gradil tudi svojo reprezentančno pot. V izbrani vrsti je debitiral pri 20 letih, lani si je na roko nadel tudi kapetanski trak, do danes pa je slovenske barve in nogometna vrata branil že na 57 nastopih.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story