Samuel Lucas je s TEM presenečenjem čakal na pravi trenutek

Vse, kar imam je poklon glasbi, ljudem in vsem dobrim stvarem, ki jih vsak izmed nas nosi v sebi.'' (foto: Foto: Rok Breznik Foto Factory) Foto: Rok Breznik Foto Factory
Vir: Story
16. 1. 2022

Samuel Lucas nas je razveselil z novo skladbo z naslovom Vse, kar imam, za katero je glasbo napisal sam, besedilo pa je izpod rok dolgoletnega prijatelja Roka Lunačka. Nastala je že v prvem koronskem letu 2020, a je Lucas z izidom čakal na pravi trenutek.

"Ljudje lahko damo vse, kar imamo, če le verjamemo v sočloveka in v svoj življenjski cilj," razmišlja o svoji novi skladbi ta izjemni interpret in glasbenik. "Veliko nove glasbe sem spisal v koronskem času. Na začetku, priznam, so mi nove okoliščine odvzele precej volje – tako kot marsikateremu glasbeniku. Po kitari nisem posegel tolikokrat, kot bi si želel. Ko sem sprejel nove okoliščine, pa sem vendarle lahko začel ustvarjati. In več ko sem pisal, boljše sem se počutil. Muzika je res balzam za dušo." Pravi Lucas in doda: "Vmes je nastala tudi skladba Vse, kar imam, ki je poklon glasbi, ljudem in vsem dobrim stvarem, ki jih vsak izmed nas nosi v sebi."

Pod glasbo skladbe Vse, kar imam in aranžma se vnovič, tako kot pri vseh Lucasovih skladbah od leta 2018 in skladbah albuma Sebe dajem, podpisuje pevec sam. Besedilo skladbe pa je znova spisal Samuelov dolgoletni prijatelj in sodelavec Rok Lunaček. “Samuel je izjemen človek, tako iz glasbene kot človeške perspektive. Nova pesem je tudi mene zagrabila in me ni spustila že od prvega poslušanja,” Lunaček komentira vnovično sodelovanje z Lucasom.

Pesem je Lucas posnel z izjemno ekipo glasbenikov: Amir Karalić (kitare), Igor Geržina (saksofon), Marko Lazarić (bobni), Henry Radanović (bas kitara) in Ivan Popeskić (klaviature), slednji pa je pesem tudi produciral. Spot pesmi, katere scenarij je nastal s skupnimi močmi dobro uigrane in zelo spontane ekipe, je delo Roka Breznika iz podjetja Foto factory, ki je ustvarila zadnjih sedem Lucasovih spotov. V spotu nastopa del članov Lucasovega banda The Groove Station: Jure Doles, Erik Kramberger, Marko Klobčar, Blaž Sotošek in Igor Mitrov. Prava paša za oči pa sta izjemna plesalca Varja Vitorovič in Rok Cerkvenik.

Samuel Lucas

Prizorišči snemanja sta bili izbrani naključno – glasbeno mesto Detroit Ljubljana in parkirišča v ljubljanskih Stožicah, kjer so za razsvetljavo poskrbeli Lucasov prijatelj Grega Zabret – DJ Baza in njegova ekipa Partyneta.

“Poletje in jesen sta bila zame zelo delovna. Neskončno vesel sem bil, da smo se lahko objemali skozi glasbo, zadnje tedne pa se je za nas umetnike žal spet vse ustavilo. Nastopi glasbenikom so odpovedujejo ali prestavljajo in prihodnost je ponovno negotova. Trenutno vam lahko poklonim le novo pesem – to je Vse, kar imam,” je ob izdaji nove skladbe povedal Lucas.

Napisala: S.B. // Fotografiji: Foto Factory

Nova Story že v prodaji

Story