Samuel Lucas: Odpira se mu nov svet

Vir: Lea
21. 10. 2009

Je glasbenik s precejšnjo kilometrino, ki je doslej igral s številnimi priznanimi glasbenimi imeni v tujini, doma pa nase opozoril na slovenskem izboru za evrovizijo, kjer je osvojil tretje mesto. Zdaj ima priložnost za neposredni nastop na evrovizijskem izboru, saj je pred kratkim v Sarajevu dobil izjemno ponudbo.

Zanj je v Sarajevu slišala Ismeta Dervoz, ki je direktorica celotnega zabavnega programa na RTV BiH. Nato so ga poklicali in povabili v Sarajevo, kamor je odšel s pesmijo ‘Samo ti’, ki v Sloveniji ni bila lansirana, v Bosni in Hercegovini pa se je uvrstila na lestvico TOP 10 na najbolj poslušanem radiu.

‘‘To je res odlično in nad tem ne skrivam navdušenja. Da se znajdeš na lestvici med velikimi in da nekaj časa celo zasedaš prvo mesto. Lepšega si ne bi mogel želeti.’’

Sedaj Lucasu odgovorni možje na mreži ponujajo nekaj, česar glasbenik ne doživi kar tako. Pevec jih je tako navdušil, da želijo, da bi leta 2010 na evrovizijskem izboru zastopal Bosno in Hercegovino.

‘‘Ne vem, ali je to pozitiven ali negativen podatek za moje delo v Sloveniji, ampak to ponudbo si štejem v veliko čast. Da bom šel neposredno na Evrosong zastopat BiH … to se ne zgodi kar čez noč.’’