Samuel Lucas: Ona je najboljša ženska na svetu

Samuel Lucas: Ona je najboljša ženska na svetu (foto: Primož Predalič, Sašo Radej, Alpe) Primož Predalič, Sašo Radej, Alpe
Vir: Story
7. 4. 2016

Čeprav sem navadno jaz tista, ki pričaka, je tokrat on pričakal mene. Na sončku, s skodelico kavice in tistim blaženim nasmeškom, ki ti že na daleč sporoča, da je vse v najlepšem redu. In če bi v medijskem svetu morali s prstom pokazati na človeka, ki ve, kako se stvari streže, bi brez dvoma pokazali na Samuela Lucasa, glasbenika in tekmovalca v tekoči sezoni oddaje Znan obraz ima svoj glas.

Poleg o kitari, ki za njegovo veliko ljubezen velja že vse od njegovega šestega rojstnega dne, smo tokrat spregovorili tudi o svetlolaski, ki je pred malce več kot dvema letoma osvojila njegovo srce.

Story: Samuel, o vas se resnično veliko piše, nikjer pa nisem zasledila, da bi spregovorili o ljubezenskem življenju. Je tako tudi zaradi opravljivih jezikov?

Ne, s Petro se zelo razumeva in se ne obremenjujeva z nepomembnimi stvarmi, pomembno nama je le to, da sva srečna in da imava prekrasne hčerke. Medijsko se ne izpostavljava preveč, seveda pa naju lahko kdaj ujamete na kakšnem dogodku. Vesel sem, ker je del mojega življenja, in sem nanjo resnično zelo ponosen.

Story: Kdaj pa so se vnele iskrice med vama?

Spoznala sva se pred več kot desetimi leti, vendar se po tem nisva srečevala. Do te iskrice, o kateri govorite, pa je prišlo pred približno dvema letoma. Ničesar nisva forsirala in vse se je zgodilo samo.

Story: S čim pa vas je osvojila? Ne dvomim, da je pri tem svoje naredila tudi njena lepota.

To pa res. Je najlepša ženska na svetu zame, ni pa bil to edini razlog. Lepa je navzven in navznoter. Njena notranja lepota me v resnici najbolj privlači, in ko jo človek spozna, jo v trenutku vzljubi.

Story: Kakšen partner pa ste? Okrog vas je bilo vedno veliko deklet, ki jih je zanimalo, kako je biti z vami v zvezi.

(smeh) Mislim, da sem resnično nezahteven partner. Ne kompliciram, in če sem z neko osebo, bom res dal vse od sebe, da bo srečna. Mislim, da je pri vsem tem najpomembnejše, da si partnerja vračata ljubezen. Enako je z glasbo in z vsemi drugimi stvarmi. Res sem hvaležen, da pri meni to deluje tako v glasbi kot v ljubezni.

Story: Omenili ste, da imata oba otroke iz prejšnjih zvez. Kako pa ste se ujeli kot družina?

Moji hčerki Dajana (22) in Arijana (19) živita v Kopru s svojo mamo in zaradi vseh obveznosti se na žalost ne moremo videvati vsakodnevno, a ko smo skupaj, izkoristim vsak trenutek, da ju čim več stiskam in objemam. Vesel sem, da sta sprejeli Petro in njeno hčerko Mašo ter da se vsi skupaj dobro razumemo. Tudi z Mašo (11) se imava zelo rada in se veliko crkljava, saj veste, najmlajša je.

Story: Tako lepo govorite o ženskah. Mislim, da to lahko izhaja samo iz lepega odnosa med mamo in sinom.

Pri nas je mama res poskrbela za to, da imamo sinovi spoštovanje do žensk. Na primer, ko je šla v službo, nam je na mizi pustila listek, kaj vse moramo postoriti, medtem ko je ne bo. Doma smo bili sami moški, tako da smo nekako morali počistiti stanovanje. (smeh) Usmerjala nas je v pravo smer, učila nas je o spoštovanju. To je zelo pomembno. Sam se zdaj vedno postavljam v položaj, kako bi se počutil, če bi se v dani situaciji znašla moja hčerka.

Story: Po drugi strani pa ste priznali, da ste po očetu prevzeli tudi dober stil za glasbo.

Moj oče je glasbenik, ki je glasbeno pot pustil zaradi mame, česar sam nikoli ne bi storil, saj je glasba moje življenje. Pomembno je, da imaš poleg sebe nekoga, ki te na glasbeni poti spodbuja, ne glede na to, da imamo glasbeniki pečat, da smo ženskarji. Moj oče je bil kitarist in doma je imel resnično veliko odlične glasbe na ploščah. Spomnim se, kolikokrat smo preposlušali določene skladbe in si jih fonetično poskušali zapisati, ker angleškega jezika takrat še nismo tako dobro govorili.

Story: Torej bi lahko rekli, da je bil prvi podpornik na vaši glasbeni poti?

Zaradi očeta sem vzljubil glasbo, a me pri tem ni spodbujal, in imel sem občutek, da ni verjel vame. Na skrivaj sem opazoval vse njegove prijeme na kitari in jih poskušal posnemati, in to so bili moji začetki. Oče si je želel, da bi kitaro igral starejši brat, čeprav je kdaj vmes izrazil željo, da bi raje igral kakšen drugi inštrument. Jaz pa sem vedno vztrajal pri kitari in sem jo že od malih nog na skrivaj 'kradel' očetu. Ko so me hoteli vpisati v glasbeno šolo, in ker ni bilo prostih mest za učenje kitare, so mi predlagali, naj se učim igranja trobente. (smeh) To mi ni ustrezalo, zato sem se odločil, da se bom kar sam naučil igrati kitaro, in vesel sem, da mi je s trdim delom uspelo.

Story: Pa vam je poleg dobrega glasbenega okusa predal tudi kakšen pameten nasvet o ljubezni in ženskah?

Ljubezenskih nasvetov mi nikoli ni delil, saj nisva imela takega odnosa, govoril pa mi je le: "Sine, uživaj, dokler lahko," in se nasmehnil.

Story: Pa sta zdaj starša še skupaj?

Seveda. Starejša ko sta, bolj sta povezana in ne moreta drug brez drugega!

Story: Potem je njuna ljubezen na neki način tudi vaš ideal ljubezni?

Recimo, da ja, vendar pa so v vsaki zvezi vzponi in padci. Zakon je zakon, in če znaš skupaj rešiti vse težave, je vse lažje. Lahko pa rečem, da sta mi zdaj, po vseh teh letih, vzor na ljubezenski poti.

Story: In če se vrnemo h kitari. Ste potem s kitaro in petjem osvojili tudi Petro?

Petre nisem osvojil z glasbo, ampak mislim, da s tem, kakršen sem. Sicer pa me rada posluša na mojih nastopih, še bolj pa je srečna, ko doma v roke primem kitaro in ji kaj zapojem. Včasih po nastopih nimam volje, me bolijo prsti in mi glas že malce škripa, a ker vem, da ji to veliko pomeni, ji z veseljem zapojem. (smeh)

Story: Pa ste kakšno pesem namenili njej? Na primer zadnjo skladbo Pesem o naju?

Besedilo za skladbo Pesem o naju je napisal Andraž Hribar in verjetno ga ni napisal Petri. (smeh) Seveda pa v njem lahko vsak najde košček svoje zgodbe. Sam veliko lažje pišem besedila v angleškem in hrvaškem jeziku, saj sta bolj spevna in manj zahtevna kot slovenski jezik.

Story: Vas je pa ljubezen brez dvoma že kdaj navdahnila za kakršnokoli ustvarjanje?

Seveda. Ljubezen nas navdihuje vedno, ne glede na to, kaj počnemo. Ljubezen je velika stvar, je vse.

Story: Vaši hčerki sicer živita na Obali, kajne? Kako pa preživite skupne trenutke z vsemi svojimi dekleti?

Ja, živita v Kopru in enkrat na teden si poskušam vzeti čas samo za njiju. Dajana študira in je zagrizena odbojkarica, in če mi le uspe, jo z veseljem bodrim na tekmah. Arijana pa obiskuje srednjo šolo in je po duši umetnica ter odlično poje. Zelo ju pogrešam, saj ne živimo skupaj. Včasih prideta tudi k nam v Ljubljano in vedno se imamo fajn.

Story: Verjetno pa se velikokrat pohvalita s tem, kdo je njun oče?

Vem, da sta ponosni name, in verjetno se kdaj tudi pohvalita. Vsaj upam. (smeh) Zdaj sta že odrasli dekleti in imata veliko obveznosti, me pa spremljata in spodbujata na vsakem koraku.

Story: Kako pa ste sprejeli nove 'moške' v hiši, torej njuna fanta?

Obe sta srečno zaljubljeni in tako kot vsi starši si tudi jaz želim le to, da sta srečni. Dajana je že več let v zvezi in se z njenim fantom zelo dobro poznava, za Arijaninega fanta pa ne morem enako povedati, saj je njuna zveza zelo sveža. Fanta morata vedeti le to, da morata dobro paziti na moji deklici. (smeh)

Story: Starejša je torej športnica, mlajša pa že stopa v vaše čevlje, kajne?

Čeprav ima tudi Dajana dober posluh in lepo poje, je izbrala športno pot, saj že dolga leta igra odbojko za OK Koper. Tudi Arijana je trenirala odbojko, a je zmagala ljubezen do petja, saj je res odlična pevka. Žal mi je, da nisem bližje nje, da bi ji pri tem še bolj pomagal, se je pa s tem pokazala njena druga vrlina - to, da je tako kot jaz velik samouk. Iz lastnih izkušenj vem, da takšni ljudje dosti bolje slišijo glasbo, in Arijana je pevka, o kateri bomo še veliko slišali. Tudi njej petje, tako kot meni, pomeni veliko, je pa njena prihodnost odvisna od njenih želja in ambicij.

Story: Rekli ste, da vam je žal, da ne živite bližje hčerkama. Vam je bilo kdaj za kakšen zamujen trenutek v njunem življenju žal?

Ker sem dolga leta delal v tujini, sem zamudil velik del njunega odraščanja in vem, da sta me takrat najbolj potrebovali. Vedno mi bo žal, a na žalost se časa ne da zavrteti nazaj, je bil pa moj odhod v tujino z namenom boljše prihodnosti za vse nas.

Story: Potem lahko v kratkem pričakujemo tudi družinski glasbeni projekt?

Arijana je že posnela nekaj pesmi, ki imajo na YouTubu več kot milijon ogledov, seveda pa ostaja najina želja po duetu in verjamem, da ga bova v kratkem tudi posnela. Se veselim tega trenutka, saj me vedno, ko zapojeva skupaj, povsem razneži njen angelski glas.

Story: Kako pa se znajdete, ko vas obkrožajo sama dekleta?

Imam se res odlično, ker imam okrog sebe take lepotice. Pomirjen sem, kdaj mi seveda gredo na živce, ker kot ženske držijo skupaj, jaz pa sem sam. (smeh) Manjšina mora torej popustiti in na koncu je vedno po njihovo. Z njimi je težko, brez njih pa še težje. (smeh)

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Primož Predalič, Sašo Radej, Alpe

Značke: Samuel Lucas
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story14/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 14/2016

Story 14/2016, od 31. 03. 2016