Samuel Lucas po 25 letih na pravem poletnem dopustu

Samuel Lucas po 25 letih na pravem poletnem dopustu (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Story
30. 9. 2017

Čeprav smo ravno dobro stopili v jesen, smo Samuela Lucasa ujeli še zadnji trenutek, preden delovno zakoraka v ta letni čas.

In če začnemo tam, kjer je najlepše - na počitnicah - smo se s Samuelom vrnili v poletje, ko je letos veliko stvari naredil prvič. "Letošnje poletje je minilo precej drugače, predvsem pa bolj mirno od prejšnjih. Prvič po 25 letih sem si namreč vzel tisti pravi poletni dopust, ki je letos trajal kar šest tednov," nam je povedal Samuel in dodal, da je med tem časom svojo dušo sicer nahranil z nekaj glasbenimi nastopi, med drugim v idiličnem Piranu.

"Tam sem s 3Big Band Orkestra Izola nastopal na Tartinijevem trgu. Bilo je res lepo," se je spominjal Samuel, ki je dopust sicer preživel na različnih lokacijah ob morju. "Nekaj časa smo bili v Novem Vinodolskem pa tudi v Savudriji in v avtokampu blizu Vrsarja. Pri svojih 'rosnih letih' sem se šele prvič odločil za taborjenje v kampu - prvič sem tako spal v šotoru - in zato nisem točno vedel, kako bo. Moram priznati, da sem navdušen. Ugotovil sem, da za uživanje ne potrebuješ veliko, le prostor pod soncem in pri morju," pove Samuel, ki je v poletnih dneh veliko plaval, užival in se prepuščal poletnim aktivnostim.

"Brez televizije in ostalih 'komoditet' sem se tako pripravljal na delovno jesen in zimo," je še povedal Samuel, ki je v delovni urnik sicer stopil že v avgustu. "Kar je super. Z bendom The Groove Station se veselimo vseh prihajajočih nastopov in koncertov, saj imamo kar nekaj novega repertoarja. Zdaj za vikend smo na primer nastopili v Šibeniku, kjer smo si oder delili s Parnim valjkom in Halidom Bešlićem, pripravlja pa se tudi prvi večji koncert 29. septembra v Sputniku. Tega se že zelo veselim. Tam smo imeli razprodan koncert že letošnjo pomlad in bilo je res noro. Mislim, da v Ljubljani primanjkuje prostora za takšne dogodke in koncerte, in Sputnik je res primeren ambient, z odlično energijo," pojasnjuje glasbenik, ki se konec novembra sicer delovno odpravlja tudi na tridnevni šoping v New York. "Tam bom v okviru dm dogodka imel večerni koncert v enem od tamkajšnjih klubov in vesel sem, da se bom lahko pohvalil tudi s tem, da bom pel v New Yorku," nam je še z navdušenjem povedal Samuel.

Kaja Milanič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story39/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 39/2017

Story 39/2017, od 21. 09. 2017