Samuel Lucas z glasbenimi večeri v spomin na Tošeta

Samuel Lucas z glasbenimi večeri v spomin na Tošeta (foto: Iztok Dimc) Iztok Dimc
Vir: Lady
14. 7. 2017

Samuel Lucas, primorski glasbenik, ki že več kot 25 let nastopa na številnih odrih, od tega je bil 16 let v tujini, je sodeloval že v različnih glasbenih projektih, tudi v šovu Znan obraz ima svoj glas, nazadnje pa je pripravil povsem novo, zelo čustveno glasbeno poslastico.

Kot odličen vokalist slovi po izvajanju največjih uspešnic svetovnih glasbenih mojstrov različnih žanrov, tokrat pa se je odločil, da v spomin na veliko ime balkanske glasbene scene Tošeta Proeskega pripravi izjemno zgodbo glasbenih večerov, saj letos mineva 10 let, odkar nas je zapustil makedonski deček z angelskim glasom. Za njim so ostale številne pesmi, polne čustev in energije, ki jo je na svojem nastopu poskušal pričarati tudi Samuel.

Občinstvo je bilo ganjeno in je uživalo v dveurni glasbeni pravljici, svojih čustev ob izvajanju pa ni mogel skriti niti Samuel, saj kot sam pravi, so pesmi tako lepe, s posebno energijo, da je pri nekaterih težko zadrževal solze in jih zato zelo težko odpel. Koncerta sta se udeležila tudi makedonski veleposlanik in njegova soproga, ki sta prišla uživat kot Toševa prijatelja.

Samuel se je skupaj s svojim bandom The Groove station, ki ga sestavljajo izkušeni glasbeniki (kitara in vokal: Nermin Puškar, bobni: Boštjan Vajs, klaviature: Sandro Božič, bas kitara: Nace Jordan, spremljevalni vokal: Lea Likar) temeljito pripravljal na te koncerte, saj sta glasba in petje Tošetovih pesmi zelo zahtevna, hkrati pa vsi na odru čutijo veliko odgovornost pri izvajanju pesmi tako velikega in vrhunskega glasbenika, kot je bil Toše. "Moja duša in srce sta srečna, te pesmi mi res ustrezajo."

Vsi na odru smo neizmerno uživali v prav vsakem trenutku koncerta in dali smo vse od sebe. Čestitke mojemu bandu, samo štirje so, pa zvenijo, kot da bi jih bilo deset na odru, in seveda, da ne pozabim izvrstne spremljevalne vokalistke. Dve uri koncerta sta minili tako hitro in brez težav bi lahko še pel. Verjamem, da nas je tudi Toše poslušal nekje nad oblaki, užival in se veselil z nami," je dejal Samuel, ki ni mogel skriti veselja ob tako čustvenem večeru.

A.K.