Sandi Miler - Artes išče nove pevke!

Sandi Miler - Artes išče nove pevke! (foto: Sandi Miler-Artes osebni arhiv) Sandi Miler-Artes osebni arhiv
6. 3. 2018

V mesecu februarju je prijazni Korošec Sandi Miler - Artes, sin Fredija Milerja, praznoval svojo 10. obletnico delovanja na glasbenem področju.

Z glasbo se je pričel ukvarjati kot najstnik

Leta 2008, ko je imel 15 let, je pričel vrteti glasbo v diskoteki Rožmarin, ki je bila v svojih časih najbolje obiskana diskoteka na Koroškem. Veliko ljudi se sprašuje, 'kaj je počel 15 letni mulc v diskoteki', pa tudi sam se danes pogosto vpraša, kako mu je sploh uspelo takrat prepričati starša, da sta mu dovolila delati v diskoteki.

Mama je bila sprva skeptična

»Spomnim se, da je bila mama Marjana zelo proti temu, vendar je sčasoma videla, da sem bil priden in nisem delal nikakršnih neumnosti ..."

Dobro se spomni prvega dne, ko mu je mama pred odhodom v diskoteko zabičala, da mora biti do polnoči doma. »Ampak jaz sem prišel domov ob 4. uri zjutraj. Mama me je seveda pričakala s klofuto.«

Kasneje je potem vendarle spoznala, da mu glasba veliko pomeni in mu dovolila, da s svojim vrtenjem glasbe v diskoteki nadaljuje. »Tako sem nadaljeval z nastopi, ki so sekmalu razširili iz diskoteke na privatne zabave, v različne gostilne, veselice ...«

Prodor v tujino s pevko Liann iz Kalifornije

V sodelovanju s prijateljem Mitjo Brumencom - Luke Charger je Sandi že januarja ustvaril novo pesem v angleškem jeziku 'Until we fall down', ki jo je zapela pevka Liann iz Kalifornije, nato pa se je odprlo še sodelovanje z nizozemsko založbo, ki bo pesem na glasbeni trg predvidoma poslala 4. maja.

Ker pa si Mitja in Sandi zdaj želita pesem lansirati še v slovenskem jeziku, za to potrebujeta slovensko pevko. In tu se zapleta. V Sloveniji namreč le težko najdeta  dober vokal, ki bi ustrezal njuni glasbi, zato sta odprta za nova sodelovanja in v ta namen iščeta tudi nove pevke, ki bi bile pripravljene sodelovati z njima.

»Še naprej si želim vrteti elektronsko glasbo, a se mi zdi, da v Sloveniji za to počasi zmanjkuje zanimanja," nam je še povedal Sandi in dodal: "Prav zato zdaj ustvarjam pesmi v angleškem jeziku. Z nekaj sreče bi mi morda lahko uspelo tudi v tujini.«

Naj na tem mestu še spomnimo, da je tako uspel tudi njegov oče, Fredi Miler. Potem, ko je več let nastopal brez večje odmevnosti, je nato po naključju in čez noč postal prava senzacija. Ni skratka razloga, da bi nekaj podobnega ne uspelo tudi Sandiju, čeravno si fant ne želi, da bi se kakorkoli okoristil ali se naslanjal na očetovo slavo. Uspeti želi sam, z lastnim trudom.

Aleš-Rod