Sandra Adam: Že raziskuje kazenske primere

Vir: Lea
5. 5. 2011

Miss Slovenije Sandra Adam v okviru svojega študija spremlja različne kazenske primere. A najbolj jo je zaznamoval družinski pretep v njeni okolici.

“Žal je nasilja v družinah čedalje več. Žalostno je, da žrtve zaradi strahu navadno molčijo in vztrajajo v nevzdržnih razmerah,” pravi Sandra in doda: “Molk zagotovo ni najboljša rešitev. Tisti, ki doživljajo kakršnokoli obliko nasilja, naj se obrnejo na sorodnike ali na strokovno pomoč.” Sandra na srečo na svoji koži ni izkusila nasilja, žal pa jo je v bližnji okolici pretresla zgodba, ki se še danes nadaljuje.

“Poznam kar nekaj zgodb nasilja v družini, saj se o tem veliko pogovarjamo tudi na faksu. Sem pa imela v otroštvu, ko smo še živeli v bloku, zelo nasilnega soseda, ki je skoraj vsak dan prišel domov pijan in pretepel ženo. Velikokrat je prišla tudi policija, a žal konkretne rešitve niso našli, žena pa je vztrajala ob možu. Takšni moški so zame suroveži brez čustev in srca.”

Ni ljubosumna

Prav zaradi teh izkušenj se Sandra zaveda, kaj pomeni odkrit partnerski odnos, ki ga ima že nekaj let s svojim srčnim izbrancem. Žal se nekateri partnerski odnosi res hitro ohladijo. Eden od vzrokov je pogosto tudi pomanjkanje pogovorov med partnerji. S pogovorom lahko rešimo prav vsako težavo, izrazimo svoje želje, prisluhnemo željam partnerja ter tako tudi lažje izpolnimo pričakovanja in osrečimo drug drugega,” doda lepotička.

“V zvezi, ki bi me kakorkoli omejevala, ne bi vztrajala prav dolgo. A ljubezen je včasih vseeno slepa. Lepo je, če ti partner včasih pokaže vsaj malo ljubosumja. Tako veš, da te ima zares rad, da ga skrbi in da te ne da nikomur. Takšen je tudi moj fant. Sem se pa v preteklosti že srečala s pretiranim ljubosumjem, a sem zvezo hitro končala. Z nekom, ki si te posesivno prisvaja, ne moreš biti srečen,” še pravi.

Priporočamo