Sandra Auer kljub nosečnosti vsak teden v studiu

Vir: Story
31. 12. 2014

Televizijska voditeljica Sandra Auer je v septembru začela voditi svojo novo oddajo, ki jo lahko spremljamo na Net TV. Hkrati pa jo je presenetila novica o naraščaju, s katerim se bo njena družinica maja prihodnje leto povečala. Zaupala nam je, kako preživlja nosečnost in kakšne so njene zaobljube za prihajajoče leto.

Sandra kljub nosečnosti vsak teden v studio, kjer vodi oddajo Oddaja, vabi številne znane Slovence. Čeprav njen trebušček že vidno raste, je to ne ovira pri delu.

"Večino časa se počutim odlično, le tu in tam imam kakšen napad na hrano, včasih zvečer težave s kislino pa občasno sem preobčutljiva. Za to pa so verjetno krivi hormoni. (smeh) Prve tri mesece sem imela nekaj slabosti, ki se pri prvi nosečnosti niso pojavljale, ampak je tudi to že za mano. Zdaj mi je veliko lažje, čeprav je druga nosečnost drugačna. Težko je razložiti, zakaj. Morda večji občutek veselja, ker veš, kakšen je občutek, ko prvič držiš štručko, po drugi strani je malce več strahu, ker veš, kakšen je porod ... Fizično pa ni nekih velikih razlik. Res pa je, da sem precej zaposlena, kot v prvi nosečnosti. In čas mi krajša moja pupa, tako da nimam toliko časa razmišljati o tem, (smeh)" pripoveduje.

Sandri dela družbo njena Arabela, ki se že veseli tega, da bo dobila bratca. "Arabela je čudovita punčka, izredno pridna, zelo pametna in zelo živahna ... Zelo rada gre v vrtec, tam je že sklenila nova prijateljstva. Še posebej pri srcu ji je punčka, o kateri veliko govori, tudi ko je doma. Sicer pa doma kot družina počnemo raznovrstne stvari. Ali ustvarjamo s plastelinom ali rišemo na papir, majice ... Veliko beremo, se igramo, pojemo. Skratka veliko časa preživimo skupaj. Morda je to razlog, da ni stara niti tri leta, pa zna šteti do trideset. Do deset pa kar v štirih jezikih. V teh jezikih zna povedati tudi 'Jaz sem mala deklica'. (smeh) Opažam, da ji je zelo zanimiv angleški jezik, saj raje gleda angleške risanke kot slovenske. Tako je pri nas doma skoraj vedno vklopljen kanal Jim Jam. Zelo rada se uči, tudi besedila pesmi zna že na pamet, rada se fotografira, poje, pleše ... Še v največjih sanjah si ne bi mogla predstavljati, da bom imela tako čudovito punčko," pove Sandra.

Mlada družinica se je seveda že pozanimala o spolu otroka. In če povedano drži, bo Arabela dobila bratca. "V bistvu so na zadnjem pregledu rekli, da je najverjetneje fantek, vendar to še ni stoodstotno. Več bom vedela po preostalih preiskavah. Sem pa proti koncu petega meseca. Prvega maja, še na en praznik (Arabela je rojena 25. marca, na materinski dan), naj bi se naša družinica še povečala. Ko se pogovarjamo o bratcu, je Arabela zelo zaščitniška. Zelo pazi na moj trebušček, velikokrat ga poboža in sprašuje, kdaj bo prišel bratec," je vesela. Ob novici je bila tudi Sandra vesela, čeprav ji ni bilo pomembno, ali jo bo osrečila deklica ali deček. "Spremembe zagotovo so. Bolj sva pripravljena, kot sva bila prvič. Najina pot do sem je bila izjemna. Vidiva, da odlično funkcionirava v vlogi staršev, in tako sva nekako še bolj srečna, da nama je življenje dovolilo, da se nama uresniči še ena skupna želja. Je pa res, da se na prihod dojenčka še ne pripravljava tako zelo, kot sva se prvič. Morda zato, ker sem bila prvič toliko bolj in toliko prej pripravljena, ker sem mislila, da bom zato vse skupaj prej dočakala. (smeh) Tako da zdaj enostavno bolj uživam v nosečnosti in se ne obremenjujem. Vse ob svojem času, sicer pa imam tako in tako še veliko Arabelinih stvari, ki bodo prišle prav. Vsekakor sta druga nosečnost in vse to pričakovanje veliko lažja."

Seveda so pred Sandro novi izzivi, ki so drugačni, a vseeno se zaveda, da bo najprej poskušala biti dobra mama dveh otrok. "Vsak starš se trudi, da bi po nekih svojih merilih in svojih vrednotah otroku dal največ. Subjektivno pa sem zelo ponosna nase in na Roka, saj imava občutek, da nama gre pri Arabeli odlično, tako da pri drugem ne bo nič kaj drugače. Čeprav sem edinka, ne bova delala razlik med otrokoma, a v tem trenutku težko odgovorim, kako se drugi starši spopadajo s tem. Za zdaj niti ne vem, kakšni so občutki, ko imaš dva otroka. In kakšna ljubezen je to. Ista, pa vendar drugačna. Kako je pri drugih ljudeh, pa ne vem. Verjetno se prav tako trudijo po najboljših močeh, sicer pa me drugi ne zanimajo. (smeh) Seveda je zelo pomembno, da si starša pomagata pri vsem. Da si stojita ob strani tako pri vzgoji kot pri drugih stvareh, iskreno povedano, pa je pri vsem naštetem na prvem mestu moj dragi Rok. Včasih si mislim, da sem rojena pod srečno zvezdo, da imam takšnega partnerja, kot je on. Pomaga mi pri čisto vsem, pri Arabeli je popolnoma enako prisoten kot jaz, zame kot nosečnico skrbi tako, kot bi si lahko samo želela. Zmasira me, skuha kaj posebnega, pusti me spati in opravi gospodinjska dela namesto mene, ko ve, da to potrebujem. Je čudovit partner in čudovit očka. Skratka v takšnega moškega bi si želela, da zraste moj sin, če bo ostalo pri tem. (smeh) Takoj za tem je seveda moja mami, ki vedno najde čas zame, tudi ati rad pomaga pri varstvu Arabele, pa tudi Rokovi starši in njegov brat so zelo skrbni. Pa tudi najinih babic in dedkov ne smem pozabiti. Kot pravim. Vsak dan se zahvaljujem, da imam takšno družino," zaključi.

Novoletna želja

Samo oni trije

Sandra bo novo leto praznovala v krogu družine.

"Najbrž bom prvič v zgodovini silvestrovanja doma. (smeh) Letos sva dobila posebno željo, da smo samo mi trije. Morda se še kaj spremeni, ampak za zdaj je načrt takšen. Glede leta 2015 pa ni nekih posebnih načrtov. Predvsem imam cilje dobro misliti, dobro delati in verjeti v svoje bližnje in svoje cilje še naprej!" zaključi.

MIMA, fotografije: Natalija Jelušič Babič

Nova Story že v prodaji

Story