Sandra Auer: Pred porodom spet v šolo

Vir: Lea
25. 8. 2011

Bodoča mamica Sandra Auer bo morala pred prihodom dojenčka opraviti še vse obveznosti, ki jo čakajo. Med njimi je tudi šola.

“Septembra me čaka zagovor diplomske naloge. Nekako nisem računala, da bodo stvari tako potekale, a morda me bo to prisililo, da bom zavihala rokave.’’ (smeh)

Sandra nima pretirano lepih spominov na svoja osnovnošolska leta, saj je bila v času njenega odraščanja njena družina precej izpostavljena. ‘’To je bilo v obdobju, ko je bil moj oče precej medijsko izpostavljen. Prav zaradi tega so me sošolci velikokrat zbadali in mi nagajali. Čeprav sem poslušala raziskavo, da ljudje, ki jih v otroštvu zbadajo, v življenju veliko več dosežejo,’’ doda Sandra.

‘’Trenutno nas, študente, preveč obremenjujejo s teorijo. Pomembnejša bi morala biti praksa, saj ti pride bolj prav v življenju. Tako pa se vključuje preveč strokovnosti, in ko pridejo študentje s faksa, nimajo pojma, kako se v realnem življenju stvarem streže. Poleg vsega pa se preveč menjajo sistemi in študentje so še bolj zbegani. Osnova je v bistvu znanje. Če se bo bolonjski sistem obdržal, naj ga obdržijo dvajset let ali več. Ne da bo čez štiri leta spet kakšna menjava.’’

Priporočamo