Sandra Auer: Uvedla bi živalsko policijo!

Vir: Lea
23. 12. 2010

Mariborčanka Sandra Auer je velika ljubiteljica živali. V hiši Big brother je celo skrbela za krta, miško in čebele, po prihodu iz hiše pa se je najbolj razveselila svojih staršev, ki so ji v Ljubljano pripeljali celo njeno psičko Puppy.

“Vhiši so me velikokrat zbadali, da sem mama brezdomnim živalim, ki so zašle v našo hišo. Ne boste verjeli, imeli smo miško, krta in čebele. Prav te so se mi najbolj smilile, saj so se lovile na žareče reflektorje. Vedno, ko sem kakšno opazila, sem jo poskušala rešiti,’’ pove Sandra.

Na splošno je velika ljubiteljica živali in trdo zagovarja načelo, da ima vsako živo bitje pravico do življenja. ‘’Za živali se bom vedno borila, sploh za tiste, ki si niso same krive, da jim nesramna človeška roka povzroča krivice.’’

Za policijo!

Prav zaradi nasilja nad živalmi Sandra podpira vse akcije, ki so stekle v letošnjem letu za predlog novega zakona za varstvo in proti mučenju živali.

‘’Slovenija na tem področju ne spada med razvitejše države, kjer so globe za kazni osupljive. Pri nas zakonodaja ni dorečena in sankcije se ne izvajajo. Prav zaradi tega sem pobudnica za ustanovitev živalske policije. Ni pomembno, ali je muca, ptica, pajek ali mravlja. Vsaka žival ima pravico do življenja in nihče nima pravice, da bi žival mučil ali ubil,’’ je še odločna Sandra.

Tudi sama ima doma majhno psičko Puppy, ki jo je v času bivanja v hiši BB zelo pogrešala. ‘’Puppy sem dobila pred tremi leti od prijateljic, po tistem, ko nam je umrla naša maltežanka Goldy.’’

V veliki škatli

Goldy je bila stara deset let in je Sandrino družino spremljala na vsakem koraku – tako kot sedaj tudi Puppy. ‘’Ko naše Goldy ni bilo več, sem si zelo želela kužka. Moje prijateljice so izkoristile priložnost in mi jo kupile za rojstni dan. Ko so mi dale veliko škatlo z luknjicami, nisem mogla verjeti, čeprav sem slutila, kaj me čaka notri.’’ Puppy je postala del družine in Sandra si ne predstavlja življenja brez nje.

‘’Vsak dan je ob nas, kadar pa imamo vsi obveznosti, nanjo popazijo pri mojem bivšem fantu Mihu, saj se je zelo navezala nanj. Je zelo drobna in izbirčna. Vsaj, kar se tiče hrane. Z mamo ji navadno pripraviva cel ruski bife, da si lahko izbere, kaj bo sploh jedla. Drugače se ne dotakne ničesar,’’ še doda Sandra.

Priporočamo