Sandra Auer: V novem stanovanju se imajo odlično!

19. 2. 2016 | Vir: Lea
Deli

Po prihodu drugega otroka je Sandra Auer z družino naredila tudi večji premik in se preselila v novo stanovanje. Zdaj, ko so štirje, je življenje precej drugačno in odlično so se navadili na nov ritem, ki ga je ob Arabeli zahteval še sinček Aljoša.

Sandra se je kot mamica zelo spremenila. Postala je veliko bolj zrela in na določene življenjske šole gleda zelo pozitivno.
V starševstvo sta se podala zelo mlada in vez med Sandro in Rokom je po dveh otrocih še močnejša kot prej.

V bistvu se je mlada družinica preselila le nekaj dni prej, preden je Sandra rodila drugega otroka.

"V novem stanovanju se počutimo odlično. Imamo veliko več prostora, Arabela ima svojo sobo, Aljoša več prostora za razvoj, imamo večjo kuhinjo in jedilnico. Z Rokom namreč izredno rada kuhava in gostiva prijatelje na večerjah," doda. "Doma smo v centru in tako imamo vse na dosegu roke. Življenje je lepo, in to je pomembno!" Sandra si je že od nekdaj želela veliko družino. "Za zdaj sva se odločila, da bova ostala pri dveh otrocih in najinima malčkoma dala čim več, da bosta lažje stopala po samostojni poti, ko bo čas za to." Družina tako skupaj premaguje vse izzive, ki jih življenje ponuja. "Največ mi pri otrocih pomaga Rok. Pa niti ne bi mogla reči, da mi pomaga, kajti tudi jaz pomagam njemu. Skupaj sva se odločila za to pot in enako prispevava k vsemu. Seveda pa so tukaj še dedki in babice ter prijatelji, ki iz ljubezni pomagajo, ko si želiva z Rokom vzeti nekaj časa zase. Neizmerno sem hvaležna, da me v življenju obdajajo ljudje, na katere se lahko obrnem oziroma obrneva."

Spoštovanje partnerja

Sandra ima veliko srečo, saj je našla partnerja, s katerim se odlično razume, pa čeprav sta zelo mlada postala starša. Številne družine nimajo te sreče, kar se zaveda tudi Sandra. "Težko govorim o drugih, saj ne poznam njihovih zgodb. Poznam pa kar nekaj mamic v svoji okolici, ki so ostale same, ampak pri vsakem primeru gre za drugačen vzrok, za razpad družine je lahko veliko različnih vzrokov. Eden izmed teh je ta, da ženske, ko pridejo otroci, zapostavijo svoje partnerje in otroci postanejo središče njihovega življenja. Moški to začutijo in se ne počutijo več kot pomemben del družine oziroma kot pomemben del življenja svoje partnerice. Ženske bi po moje morale bolj ceniti svoje moške in verjeti vanje, da so zmožni postoriti vse, tudi če mamice ne bo tri dni ali več. Poznam primere, ko si mamice ne upajo pustiti otroka samega z očetom več kot tri ure, češ saj ne zna z njim tako kot jaz. Ne sodim takšnih žensk, vendar pa ne smejo pričakovati, da bo moški v takšni zvezi srečen. Partnerstvo pomeni delovati v dvoje, ljubezen pomeni verjeti vase in v partnerja. Poleg tega so otroci najsrečnejši, ko sta starša srečna. Najprej moramo imeti radi sebe, da lahko čutimo pravo ljubezen do partnerja, da lahko skupaj s partnerjem čutita neizmerno ljubezen do svojih otrok. Tako živim jaz," doda.

Ljubezen

Sandra je odraščala, obdana z medijskim svetom in ob tem doživljala različne zgodbe. Tudi takšne, iz katerih se je veliko naučila. "Sicer pa ljudje na splošno velikokrat pozabijo na bistvo vsega, to je ljubezen. Ne samo ko gre za razpad družine, ampak pri vseh konfliktih, ki se zgodijo, v prijateljstvu, v službi ... To sem se naučila skozi mnogo konfliktov, ki sem jih sama doživela z različnimi osebami (med drugim tudi z Ines v hiši Big Brotherja, ki ga je videla vsa Slovenija). Velikokrat namreč raje izberemo ego, svoj prav, svoje potrebe, svojo perspektivo kot pa ljubezen in sočutje do sočloveka. To bi lahko rekla, da je moja največja lekcija v življenju, ki sem jo spoznala do zdaj. Namreč, sebičnost je nekaj popolnoma drugega kot pa ljubezen do sebe. In prav v partnerstvu, ko z nekom živiš, se ta sebičnost največkrat kaže, in to vodi v nesrečo. Ko se osvobodiš tega in čutiš samo ljubezen, si na pravi poti. Vsi izzivi oziroma težave na poti pa nas delajo samo močnejše. Pomembna je perspektiva. Vsaka zgodba je lahko žalostna ali pa navdihujoča. Odvisno, kako jo razumemo."