Sandra Ezgeta je usodni da dahnila v rožnati obleki

10. 7. 2015

V mesecu porok, v mesecu ljubezni je da dahnila tudi novinarka s Planet TV Sandra Ezgeta. Čeprav simpatična temnolaska priznava, da je ljubiteljica običajev, si je v prvih dneh poletja omislila poroko, ki sicer ne sledi tradiciji, saj si bosta z dolgoletnim partnerjem užitke poročnega dne privoščila kar dvakrat. Tokrat sta namreč opravila le civilni obred, za prihodnje leto pa je že napovedala cerkveno poroko, ko bo tudi zares oblekla belo poročno obleko.

Story: Čestitke ob poroki! Kako se zdaj počutite? Prej sta bila s partnerjem kar nekaj časa skupaj, ste pričakovali, da vas bo zaprosil?

Občutki se niso dosti spremenili, saj sva s partnerjem že prej živela skupaj, zato sem vedela, kaj lahko pričakujem. Priznam pa, da je bilo malce nenavadno dobiti pošto z novim priimkom.

U, zaroka pa mi bo res ostala v posebnem spominu. Dragi se je odločil za Blejski grad, jaz nisem slutila nič! Ko me je končno prepričal za izlet na Gorenjsko, saj nisem bila ravno razpoložena, se mi je na gradu življenje obrnilo na glavo. Spomnim se le, da je izvlekel rdečo škatlico, jaz pa sem začela vpiti: "A si resen, pospravi to!'" Seveda je nato začel z romantičnim govorom, ki se ga od šoka zelo malo spomnim, bila pa sem toliko pri sebi, da sem na koncu rekla le 'da'. Seveda so sledile solze.

Story: Zakaj pa bosta imela dve ločeni poroki? Ali imata že datum za cerkveno poroko?

Datum za cerkveno poroka že imava, ta korak naju čaka julija 2016. Prav zaradi celotne organizacije, in ker gre za malce večjo poroko, sva se odločila za dve. Ja, priznam, da sem - tipično žensko - celotno situacijo izkoristila, da bom lahko nosila kar dve poročni obleki. Že zdaj se ukvarjava s podrobnostmi, saj imava oba veliki družini in povabljeni bodo iz različnih delov Evrope. Želiva si dobre zabave, ki nama bo ostala vse življenje v spominu, zato sva si vzela čas za priprave.

Story: Kaj pa vama več pomeni? To, da sta se zdaj uradno poročila, ali obred z družino in prijatelji?

Oba obreda sta posebna na svoj način. Zagotovo pa bova poseben trud vložila v cerkveno poroko, saj si želiva dobre in velike zabave.

Story: Ste sicer o poroki sanjali že kot deklica?

Ja, o poroki kot večina punc sanjam že od malega. Imam pa srečo, da z Igorjem o poroki govoriva že nekaj let, zato sva lahko sproti usklajevala želje. Seveda je sčasoma ugotovil, da me z željami hitro zanese, zato je tudi on tisti, ki me postavi na realna tla.

Story: Kakšna pa bo? Ali bi jo lahko primerjali s katero, ki smo jo videli v filmih?

Glede na to, da sem ljubiteljica komedij in romantičnih filmov, bi vse skupaj opisala kot 'moja obilna grška poroka'. A ravno zaradi mojih želja že zdaj mislim, da bom, kot pravijo, 'bridezilla'. No, seveda pa sem toliko realna, da se zavedam, da ob takšni organizaciji ne more iti vse po načrtih, kar ima tudi svoj čar.

Story: Kako pa sta izbrala priči?

Neja in Aleš sta osebi, ki bi si ju vsak želel kot prijatelja. Osebi, ki sta lahko vsakemu vzor. Vedno sta naju podpirala in naju nikoli nista razočarala, zato sva si izbrala njiju. Z mojo pričo pa sva skupaj sedeli še v osnovnošolskih klopeh.

Story: Je zabava trajala dolgo v noč, ali je bilo bolj intimno in ne tako divje?

Civilni obred je bil res v najožjem krogu, dokaj mirno. Neprespane noči in prava poročna zabava naju šele čakajo.

Story: Rekli ste, da ste si za omenjeno poroko privoščili več svobode - rožnato obleko, bolj odštekano pričesko ... Kakšna pa bo cerkvena poroka? Že imate tisto pravo belo obleko?

Pri civilnem obredu sem si privoščila več 'svobode' biti drugačna nevesta. Na cerkveni poroki bom verjetno v bolj belih odtenkih, a seveda tudi tam ne mislim biti po 'regelcih'. Kot na splošno v življenju bo tudi prihodnje leto: želim presenetiti in rada sem presenečena. Obleke si že ogledujem, mislim pa, da bo potreben obisk tudi tujine.

Story: Kaj pa dekliščina? Ste jo praznovali, kako je minila?

Kot najina poroka je bila tudi dekliščina posebna oz. bo v več delih. Punce so mi seveda pripravile tipičen sprehod neveste po mestu z različnimi nalogami in žurom. A zaradi vremena nas čaka v prihodnjem mesecu še športni del, želim si izziva in stopiti še na sup desko.

Napisala Kaja Milanič, fotografije Osebni arhiv

Značke: Sandra Ezgeta