Sandra in Nejc Vidmar: “Hčerki vidita in čutita, kako se imava rada”

Sandra in Nejc Vidmar: “Hčerki vidita in čutita, kako se imava rada” (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
20. 2. 2019

V naglici vsakdana, službenih obveznosti in otroških obšolskih dejavnosti prevečkrat pozabimo na partnerja, na svojo boljšo polovico. 

Pomena dvojine in tesnega odnosa v zvezi tudi po povečanju družine pa se zelo dobro zavedata Sandra in Nejc Vidmar. Fotografinja in vratar ljubljanske Olimpije sta se tako pred časom podala že na tradicionalno vsakoletno potovanje v dvoje.

Story: Kako se je rodila ideja o potovanju v Ameriko, glede na to, da se vsako leto podata onkraj Atlantika?

Seveda je bila ideja znova Nejčeva. Vsakič pa me s predlogom o potovanju v Ameriko popolnoma prevzame, saj sem tudi sama vzljubila deželo čez lužo. Najin Miami izpred dveh let se nama je zasidral globoko v spomin. Popolnoma naju je očaral.Story: Letos sta potovanje nadgradila še z oddihom na Kubi. Čigava ideja je bila?

Pogovarjala sva se o Kubi, obenem pa o Miamiju. Nato je Nejc predlagal odlično idejo, križarjenje. Vedno znova me preseneti s predlogi. Takoj sem bila za! Ker sva ogromno govorila o Kubi, sva izbrala križarko, ki je vključevala tudi nočitev v Havani.

Story: Zakaj se vama zdi pomembno negovati partnerski odnos tudi po tem, ko na svet pridejo otroci?

Otroci gredo enkrat od doma, starši, partner pa ostane. Če sploh ostanejo, kar se mi zdi izredno žalostno. Ljudje ob prihodu otroka nekako pozabijo na partnerja, vse se kar naenkrat vrti okoli novega družinskega člana. Saj se, da se razume, a je obenem treba gojiti partnerski odnos. V nasprotnem primeru je lahko hitro prepozno.

Story: Menite, da ljudje v naglici vsakdana in obveznosti prepogosto pozabimo na partnerja?

Ja. Službene obveznosti, otroci, utrujenost. Takoj ko pride enkrat do točke, ko se partnerja malo oddaljita, ni več interesa za neka skupna druženja, za skupne ‘zmenke’ doma za mizo ob kozarcu vina ali pa večerji. Ko enkrat izgubimo interes oziroma nam ni pomembno, je lahko prepozno.Story: Kako vama uspeva?

Meni osebno je najin skupni čas izredno pomemben. Ob vsem delu, v katerem neizmerno uživam, se trudim najti čas tudi zanj. Kakšen teden več, kakšen teden manj. Izredno sem hvaležna za taščo in svojo mami, ki nama med tednom, ob večerih priskočita na pomoč, da si midva lahko vzameva čas zase. To obožujem. Obenem rada vidim, da hčerki vidita in čutita, kako se imava rada.

Story: Je cmok v grlu še vedno prisoten, ko se je treba posloviti od hčerk?

Niti ne. Lažje je, ker sta samozavestni in samostojni punci, ki imata poleg najine družbe radi tudi babici, teto in prijatelje. Ker onidve lepo sprejmeta najin odhod, je vse lažje.

Story: Ali potovanje načrtujeta ali je vse bolj spontano?

Večje stvari vnaprej splanirava oziroma jih splanira Nejc. (smeh) Jaz se jim potem povsem prepustim, le včasih mu večkrat ponovim, da grem na dopust uživat in da želim bolj na ‘izi’ dneve.Story: Katera je po vajinem mnenju najboljša plat potovanj?

Na potovanjih si želiva predvsem začutiti utrip življenja. Zato nama je morda Miami še posebej všeč. Pa ne samo Miami. Na zadnjem potovanju sva bila zares navdušena nad prav vsakim krajem. Vsak ima svoj čar ali utrip.

Story: Že vesta, kam se bosta podala letos? Sta hčerki že izrazili željo, da bi se vama pridružili?

Nekih posebnih načrtov za prihodnje potovanje še nimava. Sva si pa nekako zadala cilj, da v letu ali dveh punci odpeljeva na ‘obisk’ k miški (Disney World). Tudi punci že sprašujeta in izražata željo po tem in vem, da bosta na potovanju neizmerno uživali. Komaj čakava!

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografije: Helena Kermelj, osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story3/2019

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 3/2019

Story 3/2019, od 31. 01. 2019