Sanja Grohar bo otroka vzgajala v Londonu

Sanja Grohar bo otroka vzgajala v Londonu (foto: Ana Gregorič) Ana Gregorič
Vir: Lady
22. 11. 2018

Sanja Grohar, pevka in nekdanji model, si je življenje in uspešno blogarsko pot ustvarila v Angliji. 

Letos pa je doživela tudi kar dve življenjski prelomnici – poroko in nosečnost. Danes jo na njenih družbenih omrežjih, blogu in Instagramu spremlja več kot 110 tisoč sledilcev. Sanja v Londonu danes živi in dela v sferi družbenih omrežij. Prav ti ji dajejo delo, ki si ga je našla po selitvi iz Slovenije, ko se je iz glasbenih in lepotnih vod podala novim in neznanim izzivom naproti. “Pred selitvijo sem blogala o stajlingih, saj me je pred tem veliko punc spraševalo, kje sem kupila oblačila in ali bom začela pisati spletni blog. Ko sva se preselila v London, sem blog oziroma Instagram iz hobija spremenila v posel,” pojasni Sanja. Seveda so prednosti in slabosti tovrstnega dela na spletnih omrežjih.

“Slabost je recimo primerjanje. Veliko ljudi je zapadlo v depresijo, ko so se primerjali z drugimi. Koliko sledilcev ima kdo, kje vse potujejo, kaj si lahko privoščijo. Nekdo, ki šele začenja in nima na voljo nekega ogromnega proračuna za marketing, lahko kar hitro obupa nad idejo bloganja, instagramanja. Mlada dekleta se rada primerjajo s suhimi supermodeli. Ljudje se morajo zavedati, da Instagram ni 100-odstotno realen in da dekleta z različnimi aplikacijami obdelujejo svoje obraze, postave ... Tako da močno odsvetujem primerjanje z drugimi. Dobra stvar pa je, da se povezuješ z ljudmi, lahko gradiš svojo znamko, blog, služiš … možnosti je veliko,” doda Sanja.

“Dandanes smo skoraj vsi priklenjeni na telefone in na družbena omrežja. Splet je postal močan medij. Podjetja, znamke dajejo vse več poudarka na spletne nakupe, marketing. S tem pa zraven povlečejo blogarje, vplivneže, saj jih sledilci upoštevajo. Blogarji in vplivneži smo se morali poučiti o tem, kdaj, kaj, kako. Sploh za tiste, ki služimo z objavami, je zelo pomembno, da vemo, kdaj je najboljši, kdaj je najboljše objavljati itd. Sicer pa je Instagram naredil analizo statistike (za poslovne profile), ki ti izračuna, kako se obnašajo sledilci, kateri dan je največ obiska, katero uro … Poleg Photoshopa za urejanje filtrov uporabljam tudi aplikacijo, s katero lahko načrtuješ svoje objave in primerjaš, katere slike grejo skupaj – tako ima Instagram neko rdečo nit in lepo podobo.”

Sanja sama ustvarja svoje profile, v veliko pomoč ji je mož Matej. “Matej je stručko v spletnem marketingu in mi pomaga pri idejah, oglaševanjih,” razkrije Sanja.

Besedilo: MIMA // Fotografije: Ana Gregorič, osebni arhiv