Sanja Grohar: Gospodična kot drveči vlak

Vir: Nova
22. 6. 2011

Že leta niza uspeh za uspehom in vsi naslovi, ki jih je nabrala v več kot desetletni karieri, prav tako govorijo o tem, da je bila vedno na pravi poti. No, če je kdaj z nje zavila, jo je tudi kmalu našla, in prav zato je bilo že na začetku jasno, da Sanji Grohar naziv Playboyevega dekleta desetletja ne bo ušel iz rok.

Desetletno dekle

Sanja je za glasovanje izvedela povsem naključno. »Slovenski Playboy se je odločil, da bo ob deseti obletnici izbral tudi Playboyevo dekle desetletja. Sama za to nisem vedela, saj sem včasih s člani uredništva še premalo na zvezi. Vsakič ko se vidimo, se nasmejimo do solz in ljudje, ki delajo pri Playboyu, so tako človeški, da mi je vedno v veselje čas deliti z njimi, a vseeno imamo vsi preveč obveznosti, da bi lahko redno kofetkali,« pove Sanja o začetku izbora, pri katerem ji je tudi tokrat, kot že kdaj prej, močno stal ob strani glas ljudstva.

»Na portalu FB imam že nekaj let svoj profil in tudi uradno stran. To urejam od nekdaj in vse stvari delam sama, moji oboževalci ter FB-prijatelji to vedo in očitno tudi cenijo, saj konkurenca ni bila slaba in tudi ostala dekleta so se borila po svojih močeh, kar je bilo opaziti tako na FB kot na elektronski pošti in še kje,« pove Sanja o glasovanju. Kaj pa nagrada?

»Nagrada? Ah, dajte no, saj veste, da je recesija,« se zasmeji Sanja in nadaljuje: »To, da sem dobila šopek iz rok odgovornega urednika Playboya Boruta Omerzela, ki ga zelo spoštujem, je zelo lepo darilo ob tem, da sem enkrat in za vedno osvojila naziv Playboyevega dekleta desetletja.

Sem skromno dekle in ta naziv mi pomeni veliko, tako da sem s svojo nagrado povsem zadovoljna,« se zasmeji Kranjčanka, ki je po nekaj selitvah zdaj s svojim španskim zaročencem Samijem spet v domačem Kranju, kjer se v hiši, ki jo imata, odlično počuti.

Po domače na Golici

Sanja, ki je že pred časom kariero nadgradila z vodenjem televizijske oddaje TV Tuba, je po izteku te kaj kmalu našla delo na ljudem zelo priljubljeni TV Golica, ki večinoma predvaja slovensko narodno-zabavno glasbo, ki pa tudi Sanji ni tuja. »Oddaja, ki jo delamo, je nekakšna zmes potovanja, razglednice in tistega, kar morda o številnih krajih še ne vemo. Všeč mi je, da lahko z ekipo potujemo po Sloveniji, in tako tudi sama spoznavam kraje, ki pa sem jih večinoma že vse obiskala, saj sem v preteklosti tudi zaradi pevske kariere prepotovala velik del Sloveniji, in to mi zdaj pride kar prav,« pove Sanja, ki tako zadnje čase večino sobot izkoristi prav za snemanje oddaj.

»Večkrat sem tako utrujena, da bi se kar zgrudila po tleh, a ko pridem domov in me na mizi čaka večerja, ki jo pripravi moj dragi, priznam, da mi zaigra srce,« se Sanja spomni na svojega Samija, ki je z njo in zaradi njune ljubezni v Sloveniji že leto in pol, skupaj pa nista skočila le v posteljo, ampak ste že davno zaplavala tudi v poslovne vode.

Double S v Evropi

»Pred dobrim letom smo v Ljubljani predstavili blagovno znamko Double S Jeans, ki je doživela kar lep uspeh. Iz majhne ideje, ki sva jo s Samijem razvijala še pri meni doma v sobi, je postala Double S čez noč z veliko napora znamka, ki so jo poznali številni, in s tem je prišla tudi odgovornost.

Zdaj pa je vse skupaj dobilo še nove razsežnosti, saj lahko s ponosom povem, da se bo v Španiji v kratkem začela urejati prva trgovina Double S Jeans, katere odprtje pričakujem z nestrpnostjo in z veseljem že v nekaj mesecih. Kdaj natančno bo, ne morem napovedati, saj je veliko stvari v rokah tistih, ki bodo trgovino tudi vodili,« pove Sanja, ki očitno kar ne more skrivati veselja, da se njene zamisli tako lepo uresničujejo.

Med zvezdami

»Sva pa obisk v Španiji izkoristila še za obisk odprtja fantastične restavracije mladega in kulinarično odlično podkovanega Saula Gomeza, ki je bila resnično nekaj neverjetno lepega in obenem nepozabnega za moje brbončice,« ponosno pove Sanja, ki je odprtje obiskala s priznanim španskim producentom, dvakratnim nominirancem za latinske nagrade grammy Noelom Pastorjem, spoznala pa je tudi veliko drugih vplivnih ljudi.

»Ko sem že mislila, da v Španiji nekaj časa ne bom gradila glasbene kariere, sem na odprtju restavracije BlueGallery spoznala tudi priznanega španskega TV-voditelja Carlosa Lozana, ki mi je po kratkem pogovoru takoj obljubil, da bo tako mene kot mojo glasbo predstavil pravim ljudem v šovbiznisu,« vzhičeno pove Sanja, ki po več kot petletni pevski karieri očitno prav zdaj, ko ji gre tudi na vseh drugih področjih tako lepo, dobiva nova krila za polet na evropsko glasbeno sceno.

»Veliko stvari, ki sem jih v preteklosti delala, sem delala zaradi prepoznavnosti in lažjih ter boljših zvez v svetu glasbe in šovbiznisa. Zdaj se te stvari obrestujejo, delala sem trdo in predano ter ves čas verjela v svoj uspeh in tako se praktično ne more zgoditi, da ne bi dosegla svojih ciljev,« pove Sanja, ki sodeluje tudi pri novem projektu DJ Sami & Sanja G live, čeprav v glasbenem svetu še vedno ostaja solistka.

Na odru in v postelji

A ne le z džins hlačami in pod njenimi hlačkami, Sanja in Sami sta po novem združena tudi v glasbi. Ker sta Sanja in njen zaročenec v blagovni znamki Double S Jeans že enkrat združila moči, sta si na prigovarjanje znamenitega DJ Sylvaina in njegove žene Tamare vzela čas tudi za premislek o skupnem projektu.

»Sami je tako ali tako že vrtel glasbo v diskotekah v Španiji in od tega nekoč dobro živel, tako da je potreboval le nekaj popoldnevov, da je spet padel v to sceno, in tako je tudi vrtel glasbo na mojem rojstnem dnevu; to je slišal Sylvain in mu ponudil neko obliko sodelovanja, ki smo jo pozneje razširili še na to, da smo v njegov set vključili še moj pevski nastop. Seveda Sami vrti tudi sam, a skupaj sva odličen paket za dobro house zabavo, saj sem pripravila kar veliko znanih house uspešnic, ki jih zapojem v živo,« pove Sanja, ki je bila navdušena nad tem, kako so na premiernem nastopu projekt sprejeli obiskovalci.

»Kar nekaj terminov imava že polnih, tukaj je poletje in to je odlična stvar za lep poletni večer ob dobri glasbi,« je prepričana v svoj nastop in projekt lepotica, ki tudi tokrat ne popušča pri zagnanosti. In če bo nadaljevala tako, kot dela zdaj, jo bomo morali kmalu začeti klicati pobegli vlak, saj bo ob vseh uspehih, ki jih niza zadnji dve leti, postala povsem neustavljiva.

Prihod zvezde

Sanja nam je ekskluzivno izdala, da julija k nam v Slovenijo prihaja glasbeni producent Noel Pastor, saj je želja po sodelovanju med njima obojestranska. Pogovarjali se bodo seveda največ o glasbi, saj se morata dogovoriti, katero glasbo in glasbene smernice bosta ubrala. Noel Pastor, ki ustvarja za večino španskih glasbenikov, bi namreč Sanjo rad spravil v svoj studio v Valencii, ravnokar pa je končal tudi album za velikega španskega zvezdnika Sergia Contrerasa.

»Letanje v Španijo in nazaj sem že izkusila, zamudno je in vzame veliko energije, zato razmišljam, da bi kar tukaj v Sloveniji opremila lasten glasbeni studio, ki bi tako meni kot Noelu olajšal delo. Ko bi bil tukaj, bi lahko v miru ustvarjal, želim pa si tudi, da bi spoznal še nekaj slovenskih galsbenih izvajalcev, ki bi tako imeli možnost, da bi sodelovali na mednarodnem trgu,« je o pričakovanjih povedala Sanja.

Priporočamo