Sanja Grohar: “Letos greva v Mehiko”

Sanja Grohar: “Letos greva v Mehiko” (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
24. 7. 2016

Nekdanja miss Slovenije Sanja Grohar, ki že nekaj časa živi in dela v Londonu, ima trenutno polne roke dela s selitvijo v nov dom. Prav zato bodo počitnice in poležavanje na morju še nekoliko počakali.

Sanjo v poletnih mesecih čaka urejanje novega doma. Selitev, ki je za vsakega stresna, bo zanjo tudi pozitivna, saj se že veseli urejanja. Zato zlahka pozabi tudi na to, da bo morala na počitnice in dopust še nekoliko počakati.

"Letos greva v Mehiko, a šele oktobra, ker se bova zdaj selila. Zato je tudi lažje počakati," še pove.

Tudi Sanja ima lepe spomine na otroštvo, ko so s starši hodili na Stenjak. "Takrat je bil zelo popularen, vendar po vojni nismo več hodili tja in ne vem, ali se sploh še dopustuje tam ... Otok je na Brionih in na začetku 19. stoletja so tam klesali kamnite plošče. Danes je to otok Sveti Jeronim," se spominja Sanja.

"Splavala sicer nisem tam, se pa spomnim, da sem se naučila v zdravilišču Dobrna. Bila sem stara pet let in z mano je bila v bazenu mami, ki je bila takrat noseča z mojo sestrico. Potem pa so sledili skoki v bazen in morje. Pri skokih v morje sem bila veliko bolj pazljiva. Sprva sem skakala samo na noge in se vmes držala še za nos. (smeh) V globoki vodi pa sem skakala na glavo. Vem, kako nevarno je, če skačeš s pomola in ne veš, kako globoka je voda. Nekatere je sicer strah globoke vode ali temne globine, danes pa me sicer še nekoliko stisne, ko zaplavam predaleč ter ne vidim več dna. Potem postanem kot otrok, saj se mi po mislih podijo različne zgodbe, kako me bo nekdo zvlekel v globino," prizna v smehu. Sanja je v otroštvu tudi okusila počitnice s kolonijami, kjer se je družila z drugimi otroki. "To so bila ena od boljših obdobij v mojem otroštvu. Če se ne motim, smo bili v Poreču. Še vedno se spomnim svoje simpatije in tudi tega, da me takrat sploh ni opazil. (smeh) Njemu je bilo takrat všeč drugo dekle, in sicer neka Lea. Takrat so bili to zame največji problemi na svetu. (smeh) Ampak ko se jih danes spominjam, so le še lepi spomini," doda Sanja.

Napisala: Mihaela M. Kocbek
Fotografije: Osebni arhiv

Priporočamo