Sanja Grohar ostaja v Londonu

"Je pa nor šoping tukaj, prsti vedno srbijo", nam še zaupa Sanja. (foto: Helena Kermelj, osebni arhiv) Helena Kermelj, osebni arhiv
12. 2. 2015

Skoraj leto dni in pol je že minilo od takrat, ko se je Sanja Grohar s fantom Matejem odločila za selitev v London. Po tehtnem premisleku se je par glede na izkušnje v veliki prestolnici odločil, da zajadra v novo leto, v katerem se že kaže potencial za nove poslovne priložnosti.

Sanja sicer pogreša prijatelje in bližnje, a vseeno je življenje v Londonu tako zanimivo in razburljivo, da ga še noče zapustiti.

Sanja je presrečna, saj se ji je uresničila dolgoletna želja po spremljevalni skupini. To se je zgodilo po naključju, saj je Sanji med obiskovanjem tamkajšnjega studia to predlagal njegov lastnik.

"Gospod, ki je oddajal studio, mi je dejal, da bi morala imeti svoj bend, in tako se je začelo. Zbral je glasbenike, s katerimi smo že ob prvi vaji igrali in igrali ... To je trajalo kar štiri ure, tako da smo takoj vedeli, da je kliknilo," pove Sanja, ki ima zdaj prvič v karieri spremljevalno skupino. "Ni lepšega, kot se dobiti z njimi in imeti improvizacije v živo," še doda pevka, ki s skupino More že ustvarja prvo pesem, ki nosi naslov (Shooting) Fun.

"Komaj čakam, da dokončamo proces, saj delamo prvi komad in ob tem uživamo. Res sem hvaležna," še doda lepotica, ki se izpopolnjuje tudi prek pisanja bloga. "Pišem svoj blog, čeprav bo glasba vedno moja prva ljubezen," pravi. Sanja in Matej sta v London prišla zato, ker sta želela boljše življenje, in tudi, ker si je Sanja želela več ustvarjalnega prostora v glasbi.

Lačna pa je bila tudi novih navdihov in London se je izkazal kot odlična odločitev predvsem zaradi tega. "Leto in dva meseca so naokoli in še vedno sva enakega mnenja," pove pevka, ki prizna, da sicer s fantom pogrešata bližnje, ampak je glede na možnost komuniciranja prek različnih aplikacij, kot sta Skype in Viber, vse skupaj lažje. "Velikokrat letiva tudi v Slovenijo, tako da je okej. Smešno je, da sem se na začetku najbolj bala slabega vremena, v bistvu pa je tukaj v povprečju lepše kot pri nas, in tudi topleje je. Vesela sem, ker odkar živiva tukaj, ni bilo snega, ampak imamo sonce. (smeh) Toliko o tem, da tukaj nenehno dežuje," pove Sanja, ki v Londonu nadvse uživa.

"Ljudje imajo različne izkušnje, ampak nama je lepo v Londonu in žal nama ponuja več kot naša lepa Slovenija. Vsak vikend greva kam uživat, pa naj gre za različne parke ali odkrivanje novih mest, greva na večerje, v kino ..." Pretekli vikend je par praznoval tretjo obletnico ljubezni. "Praznovala sva v posebni restavraciji, ki je ena od lepših tukaj, saj je v 40. nadstropju in z razgledom na mesto," še pove Sanja, ki pravi tudi, da sta glede financ trenutno bolj pazljiva, saj ju v aprilu čaka romantično potovanje v Dominikansko republiko.

Sanja nam je povedala tudi, da ji življenje v Londonu ustreza, ker se lahko zlije z okolico, ne da bi jo kdo prepoznal: "Zdi se mi, da je pri nas veliko ljudi, ki ustvarjajo zaradi slave, meni pa se zdi, da moraš ustvarjati zato, ker uživaš v tem, ne glede na to, ali ti uspe 'veliki met' ali ne." Poleg tega, da se ukvarja z glasbo, Sanja aktivno skrbi za prepoznavnost bloga, ki je zdaj dobil svežo preobleko in novo ime. "Imenuje se They call me BamBam, ker me tukaj tako kličejo. Izhaja iz dolge zgodbe, povezane z BamBamom iz risanke Kremenčkovi. Tukaj blogerke pravijo, da je to 24-urna služba, in res je, še več in bolj moram delati," pove Sanja, ki zaradi bloga in daril, ki jih prejema, ne zapravlja za obleke.

"Ne kupujem več toliko, kot sem, a ko si kaj zaželim, je to vedno nekaj, kar je predrago. Tako da ne vem, ali je bolje, da bi po malem kupovala, ali le tiste 'it' kose sem pa tja. (smeh) Je pa nor šoping tukaj, prsti vedno srbijo," še zaključi.

Napisala Manja Plešnar

Priporočamo