Sanja Grohar: Prvič hujša

Sanja Grohar: Prvič hujša (foto: Tibor Golob, osebni arhiv) Tibor Golob, osebni arhiv
Vir: Story
10. 9. 2012

Pevka Sanja Grohar je poletni dopust preživela na jadrnici s svojim fantom Matejem, s katerim sta skupaj že sedem mesecev. V zad­njem letu je doživela kar nekaj sprememb, večino pozitivnih, vseeno pa se je prvič v življenju spopadla s odvečno težo, saj je dobila ne­kaj kilogramčkov.

Story: Ste bili prvič na takšnih počitnicah?
Na jadrnici sem že bila z družino, ko sem bila mlajša. Možnost, da si en dan na enem otoku in drug na drugem, je super. Spomnim se, da smo ob sončnem zahodu gledali, kako skačejo delfini. Prelepo.

Story: Torej nimate težav z morskimi slabostmi in razburkanim morjem?
Ko sem bila mlajša, mi je bilo slabo na jadrnici in sem kot nora žvečila žvečilne proti slabosti. Potem so mi povedali, da je dobro pogledati obzorje, če si dolgo spodaj v jadrnici, ki se maje, da um dojame.

Story: Kakšna zanimiva 'morska' dogodivščina?
To z delfini je bilo super. Je bilo pa tudi grozno, ko je bilo neurje, jadrnica je bila povsem nagnjena, bilo me je res strah.

Story: To je bil za vaju z Matejem prvi večji dopust. Sta ga uspešno 'prestala'?
Pravijo, da na jadrnici spoznaš človeka, saj si 24 ur tam, ne moreš ubežati. Ampak imava takšen odnos, da bi lahko bila 48 ur na jadrnici, saj se v sedmih mesecih nisva niti enkrat sporekla. Srečna sem.

Story: Rekli ste, da se v zadnjem letu prvič v življenju spopadate z odvečnimi kilogramčki ...
Vedno sem se basala s hitro prehrano, pa se mi ni nikoli poznalo, zdaj pa se je začelo. Pa sem se smejala vsem, ki so govorili: "Ja, ja, Sanja, telo si vse zapomni." Pa je res. Prvič v življenju sem primorana športati in jaz res nisem športni človek. Se mi zdi, da vsakič, ko tečeva, 'izdahnem dušo'. (smeh) Na morju sem veliko plavala samo zato, da sem zvečer lahko pojedla tisto nutelino palačinko ali kalamare. Čudno mi je, da moram paziti, in postanem jezna. Februarja sem se zredila, to je bilo znamenje, da sem spet srečna. Ker ko sem v stresu, hujšam, želodec zavrača hrano. Ampak se nisem dobro počutila v svojem telesu. Seveda sem za obline, raje vidim žensko z oblinami kot suhico, pa vendar je bilo sedem kilogramov resnično preveč. Še vedno pravim, da moram shujšati še za dva kilograma.

Story: Vmes ste imeli obdobje, ko ste vsak dan tekli in jedli samo oreščke. Pa je ta kura kaj pomagala?
Spet prihaja obdobje teka, pred dopustom nisem tekla, zdaj je treba spet migati. Jem zajtrk in kosilo, nato pa sadje in nič večerje. Seveda se sem in tja pregrešim, vendar me potem slaba vest ubija.

Story: Se dobro počutite v svojem telesu?
Moram priznati, da ne glede na to, da me občasno znervirajo kilogramčki, imam srečo, da imam postavo prav oblikovano, torej v obliki peščene ure. Prsi so ravno prav velike, pas tudi ter ritka in boki. Bolj me skrbi, kaj bo enkrat po nosečnosti. Ko bo. Že zdaj pravim, da bom hodila na aerobiko za nosečnice. (smeh)

Story: Bi kaj spremenili, če bi imeli možnost?
Na telesu? Ne, ne. Ponosna sem na svoje obline, Mateju sem popolna takšna, kot sem, in končno sem v letih, ko se imam rada. Spomnim se, kako težko je bilo, ko sem bila nesamozavestna, to je grozno obdobje. Nihče ni popoln, nikoli ne bom vsem všeč, vendar če se dobro počutiš v svoji koži, oddajaš povsem drugo energijo. Nekdo je lahko manj 'lep', a je vseeno neizmerno privlačen, samozavesten.

Story: V povezavi z vami se je veliko govorilo tudi o plastičnih operacijah. Bi delili z nami, kaj vse ste si že 'popravili'?
Popravila sem si nos pri Dr. Glumičiču. Pri 16 sem imela operacijo pretina, kar je povzročilo nastanek bulice na desni strani nosu. Ker se nisem rodila s tem in sem delala kot model, se pojavljala v medijih, si seveda tega nisem želela, nisem se počutila dobro. Drugega si ne želim popravljati, ustnice imam po mamici, to imamo v družini - moja sestrična ima še večje, če je ne bi poznala od malega, ji ne bi verjela, da so njene. (smeh) Prsi so mi všeč, so trojkica, za mojo višino in postavo ravno prav velike. Operacije prsi se bojim, zdi se mi boleča. Morda bi si jih popravila, če bi porod tako vplival na moje prsi, da bi bila nezadovoljna. Pa še vedno, ko pomislim na to, me je strah.

Story: Pred kratkim ste posneli tudi videospot za novo skladbo. Torej vas bomo kmalu spet videli na odru?
Z menedžerko in producentom imamo plan, zato moram o naslovu skladbe in nekaterih stvareh molčati. Lahko vam povem, da je spet v angleškem jeziku, da je house/klubska glasba in da ljudje, ki so jo slišali na snemanju spota, ter nekateri, ki so jo morali slišati, vsi pravijo: "Imate hit!" Držim pesti, da bo tako. Pesem je povsem drugačna, jaz sem drugačna, celo svetle lase imam, kar je predlagal fotograf Tibor Golob, in moram reči, da se super počutim.

 

Napisala Anja Kontrec

Nova Story že v prodaji

Story