Sanja Grohar: Spektakularna zaroka na peščeni plaži

Sanja Grohar: Spektakularna zaroka na peščeni plaži (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
17. 11. 2016

Na prelepi peščeni karibski obali Riviere Maye v Mehiki je nekdanja miss Slovenije Sanja Grohar izbrancu obljubila, da bo stala ob njem do konca življenja. Njen dolgoletni partner Matej je namreč zbral pogum in jo zasnubil na zelo romantičen način, in sicer na eni izmed najlepših točk za izvedbo zaroke. Sanjo smo ujeli že nekaj ur po čudovitem dogodku in polna lepih vtisov se nam je oglasila iz vroče Mehike.

Story: Najprej čestitke obema! Je bila zaroka vsaj malo pričakovana po vseh skupnih letih, ali vas je izbranec povsem presenetil?

Večkrat sva se pogovarjala o tem in oba sva vedela, da si želiva poroke. Med selitvijo v London pred tremi leti in letom selitve v najino stanovanje je bilo vedno nekaj 'večjega', za kar sva morala poskrbeti, zato se mi je zdelo logično, da zaroke še ni. Res sem pomislila na to, da bi se lahko zgodilo v Mehiki, vendar sem se želela prepustiti toku dogajanja. Ko si v zvezi s svojim najboljšim prijateljem in dušo dvojčico, nekako čutiš, da prstan oziroma poroka nista ključnega pomena, saj je že to, da sva se našla, nekaj najlepšega in najpomembnejšega.

Story: Zaroka je bila res filmska. Je bila takšna, kot ste si jo predstavljali? Ga niso izdali živčki?

Po zaroki sem slišala tudi njegovo plat zgodbe in je bilo hecno, kako težko je bilo prikrivati mesec in pol, skrivati prstan doma in kako je bil nervozen, ko so na letališču njegov nahrbtnik dali na stran, ker se je bal, da bodo ven privlekli škatlico s prstanom in uničili presenečenje. (smeh) A se je vse izteklo, kot je bilo treba, jaz pa nisem niti slutila. Ker je zaroka nekaj, kar nama veliko pomeni, ne želiva izdati preveč podrobnosti, lahko rečem le to, da me je iz najinega resorta odpeljal na večerjo na plaži, na lokacijo, ki je ocenjena kot ena od najlepših na svetu. Na koncu večera me je presenetila sladica z napisom najine pesmi in v tem trenutku je pokleknil. V ozadju pa je igrala najina pesem.

Story: Mu je uspelo izbrati prstan, ki bi ga izbrali sami? In če je, kako je vedel, kakšnega želite? Je kaj 'vohunil'?

Ker sva vedela, da si oba želiva biti skupaj vse življenje, sva se pogovarjala tudi o tem. Lahko rečem, da je izbral prstan nad mojimi pričakovanji. Zame je to najlepši prstan.

Story: Pa ste že kdaj prej pričakovali, da bo šel na kolena, pa ugotovili, da ni tako?

(smeh) Dobro vprašanje. Ja, lani v Dominikani, zato sem si rekla, da ne želim več pričakovati ničesar in se želim prepustiti toku življenja. Kar mora biti, bo.

Story: Gotovo sta se že kdaj prej pogovarjala o tem, da se bosta poročila, ampak ste vedeli že prvi trenutek, ko ste ga spoznali, da je on 'tisti pravi'?

Vem, da se sliši klišejsko, ampak ja. Po mesecu dni sva že živela skupaj.

Story: Glede na sanjsko zaroko si lahko samo predstavljamo, kako romantičen je vaš dragi. Je vedno tako 'sanjsko' pri vama?

Ja, najini prijatelji pravijo, da ne poznajo takih zvez. Zdi se mi, da sva se našla, in poleg vsega sva najboljša prijatelja.

Story: Verjamemo, da bo poroka spektakularna. Sta se že pogovarjala, kako, kdaj in kje jo bosta izvedla?

V bistvu si želiva majhno, lepo, romantično in zasebno poroko samo z najbližjimi. Za lokacijo veva že nekaj let, bo pa v Sloveniji.

Story: O kakšni poroki in obleki ste vedno sanjali?

Vedno sem si želela poroke blizu morja, z veliko prižganih lučk, ko se stemni. Ja, tudi obleko imam že nekaj let v glavi (smeh) - ah, ženske, ne?! Verjetno bi se za večer preoblekla v nekaj bolj udobnega.

Story: Komu sta najprej sporočila veselo novico in kdo se je najbolj čustveno odzval?

Edina oseba, ki naj bi vedela, je bila moja sestrica, nato sva klicala starše. Najprej sem jokala jaz, nato pa mami. Jokale so tudi nekatere prijateljice.

Story: Kaj pa dekliščina in fantovščina? Mu boste kaj prepovedali, ali to ne bo potrebno?

(smeh) Imela bova 'posebno' proslavo in me ne skrbi glede prepovedi, saj oba veva, kaj si želiva. To bo proslava vstopa v zakon in najine zveze.

Story: Je poroka nekaj, o čemer ste vedno sanjali, ali ste bili pripravljeni živeti tudi na koruzi z ljubeznijo svojega življenja, če bi bilo treba?

Želela sem si poroke, sem večni romantik, a ne bi šla z glavo skozi zid, saj je najpomembnejše, da si z nekom srečen. Z listom papirja ali brez.

Story: Kakšna je vaša ideja o zakonskem življenju? Zaradi česa je zveza po vašem mnenju uspešna?

Ne zdi se mi, da bi list papirja moral kaj spreminjati. Verjamem pa, da je treba najprej imeti trdno zvezo, ki temelji na spoštovanju, zaupanju in ljubezni, preden se odločiš za tak korak. Po toliko letih prelepe zveze je bilo samo vprašanje časa.

Story: In ne nazadnje, kdaj bodo otroci?

Po resnici povedano, ne veva. Trenutno bi rada uživala življenje takšno, kot je, kaj bo prinesla prihodnost, bomo videli. Se nama pa ne mudi.

Napisala Manja Stević
Fotografije osebni arhiv

Značke: Sanja Grohar
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story46/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 46/2016

Story 46/2016, od 10. 11. 2016