Sanja Grohar: “Všeč mi je, da sem le dekle z ulice”

Sanja Grohar: “Všeč mi je, da sem le dekle z ulice” (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Story
8. 1. 2016

Čeprav se je Sanja Grohar, lepotica, blogerka in pevka, s partnerjem Matejem že pred časom preselila v angleško prestolnico, sta se prav v teh dneh za praznike vrnila v Slovenijo. Kako sta svoj ritem našla v Londonu, kaj vse se je od njene selitve spremenilo in kakšni so njuni skupni načrti, smo jo povprašali ob našem zadnjem klepetu, ko smo spregovorili tudi o načrtovanju družine.

Story: Sanja, smo v vrhuncu veselega decembra. Kako ga s partnerjem preživljata v Londonu?

Vsi, ki me dobro poznajo, vedo, da sem nora na božič in na ves kič, ki ga predstavlja. Zaradi medijske podobe v preteklosti sem morda kdaj (žal) delovala 'fina', vendar sem res daleč od tega! Sem en velik otrok in zelo preprosta punca, ki uživa v malih stvareh. Z Matejem si v tem času ogledujeva London v lučkah, doma imava vse okrašeno, rada si pogledava kakšen lušten božični film in oba zelo rada kuhava ter jeva, tako da je bil december res super mesec. Vesel in debel. (smeh)

Story: Za praznike sta se vrnila domov v Slovenijo ...

Tako je, sredi decembra sva bila doma, in to kar za tri tedne! Noro se veselim, da sem videla svojega kužija Phoenixa ter vse najdražje. Čeprav je večina velikokrat v Londonu na obisku, je vseeno zelo lepo priti domov. Priznam, preden sva se preselila, sem komaj čakala, da grem. Dovolj mi je bilo naše majhnosti, obsojanj, obrekovanj, pomanjkanja priložnosti, prepoznavnosti, morala sem iti proč in zadihati s polnimi pljuči ... Ampak ko živiš drugje, začneš pozabljati na takšne stvari in se vrneš z veseljem pozdravit vse, ki jih imaš rad.

Story: Pa darila prineseta iz Londona? Bi lahko rekli, da vsako leto kupite eno stvar, ki je v vašem obdarovalnem režimu konstanta?

London je super za nakupovanja daril, saj je res toliko izbire, da se ti zmeša! Vsa darila kupiva v Londonu, jaz pa predvsem uživam v zavijanju. To je zame res sproščujoče. Mislim, da se vsako leto v paketkih najdejo kakšne luštne nogavičke, sicer pa je vsako leto kar precej drugače.

Story: In kaj ste letos podarili svojemu najdražjemu?

On je poleg družine prioriteta in dobi tisto, kar si zaželi.

Story: Imata sicer kakšen dogovor glede obdarovanja?

Zelo rada imam presenečenja, vendar se mi zdi, da se zadnji dve leti samo sprašujeva, kaj bi kdo rad, in si potem to podariva. (smeh)

Story: Pa je življenje v Londonu res toliko dražje, kot si predstavljamo? Koliko recimo odštejete za mesečne stroške - stanovanje, hrana?

Res je, življenje tukaj je kar nekajkrat dražje kot pri nas in mesečni stroški so zelo visoki. Nikoli si ne bi mislila, da bom kdaj toliko denarja odštela za stroške, a je tudi standard toliko višji, tako da je potem to privoščljivo.

Story: Kako pa navadno preživita praznike? Zdaj sta skupaj že nekaj časa - jih preživita skupaj ali vsak pri svoji družini?

Midva sva kot rit in srajca. Ne znava drug brez drugega in prvič v življenju razumem, kaj pomeni, da je tvoj partner tudi tvoj najboljši prijatelj. Vedno sva skupaj in seveda praznike preživljava skupaj. S sestro poskrbiva za dekoracijo smrekice ob ritmih božičnih pesmi, pomagava mami v kuhinji in seveda zraven spada tudi najboljša večerja v krogu ljudi, ki so moje vse.

Story: In če smo že pri tem, da sta skupaj že nekaj časa. Že kaj razmišljata o kakšnem novem velikem koraku? Otrocih, poroki?

Skoraj štiri leta bo in seveda govoriva o vsem in imava iste želje ter poglede na vse, vendar mislim, da še ni čas za otroka, saj bi še rada potovala in se posvečala zastavljenim kariernim ciljem. Glede poroke pa tako: se bom najprej pustila presenetiti, potem pa bom šla od tam naprej. (smeh)

Story: Pa starši velikokrat kaj namignejo, da bi kmalu kaj pestovali?

Ja, moja mami bi zelo rada vnučka/vnukinjo, in to nama s sestro velikokrat omeni, ampak verjetno bo morala še malce počakati. (smeh)

Story: Pa sta se pogovarjala, kje bi raje vzgajala družino? V Londonu ali v Sloveniji?

Iskreno povedano, težko rečeva, saj nikoli ne veš, kam te življenje pelje, nihče ne ve, kaj bo čez nekaj let. London je super, standard je boljši, več je priložnosti, super šole imajo, vendar pa tukaj ni najinih staršev, torej bi bila dedek in babica zelo daleč. Bomo videli, ko bo čas za to.

Story: Pa mislite, da je še kakšna možnost, da se za vedno vrneta v Slovenijo?

Tukaj nama je res luštno, zato težko rečeva. Morda, nikoli se ne ve. Slovenija bo vedno najin dom ali prideva za vedno ali samo začasno, vsakič se je lepo vrniti.

Story: Sicer pa vas redno spremljamo tudi na vašem blogu. V Sloveniji je sicer veliko blogerk, le redke pa lahko to opravljajo profesionalno. Kako je s tem v Londonu?

Z blogom TheycallmeBamBam sem začela še, ko sem bila v Sloveniji, in to bolj za hobi. Zdaj vidim, da je biti bloger težje, kot je videti. To je služba, in če se tega želiš lotiti profesionalno, od tebe zahteva veliko vlaganja, tako denarnega kot tudi časovnega. Veliko blogerk je in veliko jih je zelo uspešnih v tujini in vem, da bom morala še trdo delati, sem pa vesela, da so že vidni super rezultati.

Story: Sicer veliko izdelkov prejmete tudi kot darilo, kajne? Kaj pa je bil kos, ki ste se ga najbolj razveselili?

Res je, dobim veliko kosov znamk, ki so enkratne, še posebej pa se seveda razveselim kosa, ki sem si ga tudi sicer želela. Armani Exchange je bila ena od ljubših, House of CB - obleke, ki jih nosijo Jennifer Lopez, sestre Kardashian ...

Story: Kaj pa glasba? Pripravljate kakšen nov glasbeni projekt s svojo skupino?

Veliko sem v studiu, kjer vadim, trenutno sem se več posvečala blogu, in kot sem rekla, ima dan premalo ur, da bi vse naredila. Novembra sem imela nastop v Birminghamu in je bilo super. Sicer pa, odkar sem se preselila in se umaknila iz medijev, ustvarjam glasbo z namenom - torej zato, ker to obožujem, in ne zaradi slave. To ni pomemben dejavnik. V nekaj letih sem se zelo spremenila, sem bolj mirna, ugaja mi mirno življenje in všeč mi je, da sem le dekle z ulice.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Osebni arhiv

Značke: Sanja Grohar
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story01/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 01/2016

Story 01/2016, od 30. 12. 2015