Sanja Grohar: Zaroka, poroka, dojenček! To je Sanjino leto!

Sanja Grohar: Zaroka, poroka, dojenček! To je Sanjino leto! (foto: Ana Gregorič) Ana Gregorič
Vir: Story
28. 9. 2018

"Ko sem hodila proti Mateju, smo jokali vsi," opiše zadnje trenutke pred velikim da, ki ga je izgovorila ena izmed najuspešnejših slovenskih blogerk, Sanja Grohar, svoji ljubezni, Mateju Koviču, v prelepi in čarobni Žički kartuziji. Da je bila poroka res čustvena, sta dodala presenečenje in gostom poroke zaupala lepo novico: januarja bosta postala starša!

Story: Čestitke, Sanja! In čestitke tudi za lepo novico, za nosečnost! Šest mesecev, dobro vam je uspelo skrivati. (smeh)

Najlepša hvala! Počasi grem v šesti mesec. Želela sva mir in proslaviti med najbližjimi. No, zdaj bi bilo pa že težje skriti. (smeh)

Story: Kdo pa je vse poznal vajino sladko skrivnost, sta skrivala vse do poroke ali so povabljenci vedeli že prej?

Vedeli so le najbližji. Nato sem jaz med zaobljubo na poroki namenila stavek tudi temu. Predvidevam, da je tudi zaradi tega novička prišla ven šele po poroki.

Story: Komu pa ste - seveda takoj po Mateju - zaupali lepo novico?

Samo Mateju. Bila sva pridna, dokler nisva prišla na obisk v Slovenijo, tako da so drugi izvedeli kakšen mesec za tem. Takrat sva povedala le družini in najožjemu krogu prijateljev.

Story: Poroka je za vami ... Je bilo še veliko organizacije zadnje dni?

To je bil najlepši dan v najinem življenju. Če bi lahko, bi ustavila čas. Želela sva, da so z nama najini najbližji, in plesali smo do jutra. Popoln dan, prelepa lokacija. Ko sem hodila proti Mateju, smo jokali vsi. Torej midva, gostje ter ekipa.

Story: Trenutno sta na medenih tednih v Grčiji. Kako jih preživljate in kako vas Matej razvaja?

Prvotni plan so bili Maldivi, a sva zaradi nosečnosti raje ostala v Evropi. Ne bi se počutila dobro, če bi odšla predaleč. Matej me razvaja vsak dan. Vem, da se sliši osladno, ampak je res. Na medene tedne sva odšla nekaj dni po poroki in imela sva se noro. Nekaj dni uživanja v resortu in nato še najem avta in raziskovanja Krete. Nekaj norih slik sem že delila na svojem profilu na Instagramu @theycallmebambam.

Story: V zadnjem letu nas presenečate s samimi lepimi dogodki iz svojega življenja. Nam najprej zaupate, kako vas je Matej zaprosil?

Leto 2018 je res lepo leto za naju. Zaroka pa je bila prelepa. Matej je našel eno od najlepših plaž na svetu, vsaj tako je bila ocenjena, ter me zaprosil ob večerji s svečkami na plaži.

Story: Ker ste poroko začeli načrtovati že pred letom dni, vaju je nosečnost presenetila ali sta jo načrtovala?

Poroko sva načrtovala skoraj dve leti pred tem. (smeh) Nosečnost naju ni presenetila, saj je bil otroček načrtovan. Tako da prav nič nismo spreminjali prvotnih idej za poroko. Počutim se izredno in ne samo da se ni opazilo, da sem noseča, saj se skozi obleko ni videlo - tudi plesala sem do petih zjutraj. (smeh) Organizacijo sta imela v svojih rokah Luka & Ben, ki sta super opravila svoje delo, in nama res ni bilo treba skrbeti za nič. Ker sem izredno organizirana in imam rada stvari pod nadzorom, sem vseeno želela imeti kar nekaj svojih idej, vendar v zahvalo njima nisva bila pod stresom. Imela sem tudi dve obleki, v kateri sem se zaljubila v salonu Sanjska Obleka v Kamniku.

Story: Kaj pa Matej? Je sodeloval s svojimi idejami, je bila kakšna prav posebej njegova ali vam je pustil povsem proste roke?

Matej je bil priden (smeh) in pomagal, kjer sem ga prosila. Ker sva imela organizatorja, se nama ni bilo treba kaj preveč ukvarjati, razen zadnja dva tedna s tistim, kar je bilo potrebno.

Story: Kot omenjeno, ste imeli dve poročni obleki iz salona Sanjska Obleka. Koliko pa vam je trebušček ponagajal pri dokončni izbiri obleke, koliko je bilo usklajevanj?

Prva obleka je ostala popolnoma enaka, saj se trebušček ni videl. Drugo obleko sem imela sprva v drugem modelu, oprijeto, torej model ribica. Pozneje sem se odločila za drugo obleko, v kateri sem se počutila še bolje. Janina iz Sanjske Obleke je bila izredno prijazna in vse so mi uredili brez zapletov. Za obred sem želela imeti razkošno obleko, takšno, da Mateju vzame dih, in točno to je ta obleka storila. (smeh) V tej obleki bi težko plesala vso noč, zato sem se preoblekla v drugo.

Story: Glede na to, da živita v Londonu, sta zaradi poroke morala velikokrat prileteti v Slovenijo?

Hvala bogu nama ni bilo treba, saj sta, kot sem že omenila, vse urejala Luka in Ben. V dveh letih sva bila zaradi poroke v Sloveniji samo trikrat.

Story: Kako pa sta izbrala lokacijo, čarobno Žičko kartuzijo?

Ko sem videla na spletu, kako nora je lokacija, sva si želela videti še v živo. Ruševine cerkvice za obred in nato gostilna Gastuž, kjer je vse v lučkah in vrtnicah ... Ko sva vse to videla in začutila neverjetno energijo, sva se v hipu odločila: tukaj želiva imeti poroko!

Story: Zadnja sobota v avgustu je bila vajin dan. Sta imela pred poroko kaj treme?

Prav nič treme nisva imela. Vedela sva, da je vse urejeno. Tam sva prespala že večer prej, se dobila z Benom, šla na večerjo in uživala zadnji dan pred poroko.

Story: Vajin poročni dan sta krasili bela in rožnata barva s ščepcem marelične. Zakaj ste izbrali to kombinacijo?

Jaz sem poslala ideje dekorja, Luka pa je potem kreiral in naredil čarovnijo. Rože so bile bele in rožnate ter vmes par mareličnih. Nežno rožnata je bila nit poroke. Družice so imele rožnate obleke, Matej in priča rožnato kravato ter metuljčka. Vse je bilo v lučkah, laternah, rožah. Rok, moj najboljši prijatelj, pa je poskrbel za darilo - konja s kočijo.

Story: Vse od poročnega jutra pa vam je bila v veliko pomoč sestra Tijana ...

Da. Ko sva vstala, sva imela še skupni zajtrk, nato sta pome prišla Tijana, sestra in moja priča, ter Rok in me odpeljala iz hotela do kartuzije, kjer smo se urejali. Matej je ostal v hotelu, kjer je imel bolj pestro, saj so tja hodili vsi gostje. Jaz in družice pa smo se v miru urejale drugje. Družice so se ogrnile v personalizirana ogrinjalca, nato sta sledila ličenje ter pričeska. Poskrbljeno je bilo za kavo, prigrizke ter šampanjec. Minilo je noro hitro in že sem se morala obleči v prvo poročno obleko.

Story: Koliko pa sta imela svatov, so vama pripravili kaj posebnega?

Vse skupaj 57. Ni bilo posebnih želja, razen te, da plešemo dolgo v noč. Želela sva, da bi se imeli lepo, in to sva tudi dosegla, saj so naju še par dni po poroki klicali, kako neverjetna je bila poroka. Kupila sem sandale Sophie Webster, ki niso ravno poceni, ter na koncu preplesala noč v supergah. (smeh) Za bend sva izrecno želela Sopranos Frenka Nove, saj sva jih videla igrati pred nekaj leti na neki poroki. Bili so enkratni!

Story: Kdo pa sta bili vajini priči in zakaj sta izbrala prav njiju?

Moja sestrica, ker je moja najboljša prijateljica in mi pomeni vse. Blaž, Matejev najboljši prijatelj, pa je bil seveda njegova priča.

Story: Imeli ste prav posebne družice, saj je bil med njimi tudi vaš prijatelj ...

Imela sem družice ter druga. V tujini je to bolj pogosto kot pri nas. Rok je kot moj mali brat in želela sem, da je del te skupine. Punce so imele obleke za družice Two Birds, ki sem jih dobila iz New Yorka. Rok pa se je oblekel sam.

Story: Katera pa je bila vajina pesem?

Najina pesem je 'Just The Two Of Us' Billa Whitersa. Poslušava ga že od začetka najine zveze in nama veliko pomeni.

Story: In za konec, če povzamete vajin poročni dan v nekaj pridevnikih, katere tri bi izbrali?

Uh, trije pridevniki niso dovolj. (smeh)

Dojenček je na poti: "Otroček se nama pridruži januarja"

"Dojenčka pričakujeva januarja, če bo vse po načrtu. Se pa zna zgoditi, da pride tudi prej. Takrat ko bo otroček pripravljen, bo pravi čas. Zdaj bom šla počasi v šesti mesec. Rodila bom v Londonu, saj tam tudi živiva. Ko bova pripravljena, naju bodo obiskali tudi najini najbližji," pove Sanja.

Razkritje spola je bilo presenečenje: Priredila sta zabavo

"Glede razkritja spola bova še malo počakala, (smeh) naj vas še malo zanima. Midva ga seveda že poznava in sva tudi priredila zabavo za bližnje. Komurkoli od mojih sem povedala, so jokali. Vsi so bili noro veseli za naju. Na zabavi za razkritje spola sva dobila kar nekaj oblek za otročka. Ker ne bom delala zabave za novorojenčka, saj bova zadnje mesece v Londonu, sva se odločila za zabavo ob razkritju spola tik pred poroko. Prosila sva zdravnika, naj nama ne pove in naj samo zapiše na listek papirja. Nato sva kupila tube s konfeti, ki so kar veliki in poleg tega polnjeni z obarvanim prahom. Najboljši Matejev prijatelj je dobil listek in nama izročil prave konfete. Ko smo se dobili na zabavi, so z nama odštevali od 10 proti 0. In eksplozija konfetov je pokazala barvo. Znova smo vsi jokali. (smeh) Imela sva balone, rožnate in modre pijače, torto, ki je bila notri pol rožnata in pol modra, igre ... Res je bilo lepo," nam zaupa Sanja.

Besedilo: Ilona Penzeš // Fotografije: Ana Gregorič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story20/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 20/2018

Story 20/2018, od 13. 09. 2018