Sanja Poljšak Pesan (Slovenija ima talent): Branjevka z doktoratom

Vir: Story
11. 4. 2010

Sanja Poljšak Pesan, ki je s svojim petjem navdušila na Slovenija ima talent, je 29-letna mamica treh otrok, ki ima zgodbo za hollywoodsko uspešnico.

Ko je še v srednji šoli zanosila, je kazalo, da je s tem ponovila usodo svoje matere, ki je zaradi najstniške nosečnosti skoraj zapravila svoje življenje. Ampak Sanja, ki bo kmalu doktorirala, sicer pa na celjski tržnici prodaja gobe, je vsem dokazala, da v sebi skriva neverjetno moč in pozitivno energijo, zaradi katere pravi, da tistih 30 kvadratnih metrov velike barake v osami brez kanalizacije in vodovoda, ki jo imenujejo dom, ne bi nikoli zamenjala za sanjsko vilo na Beverly Hillsu.

“Bila sem problematična najstnica. Šola me ni več zanimala,” pravi Sanja, ki je drugi letnik šole celo ponavljala zaradi težav, ki jih je imela tudi doma. Ko je ponavljala drugi letnik, se je spet posvetila glasbi, saj se je po končani nižji glasbeni šoli vpisala na solo petje, takoj zatem pa so jo tudi povabili v bend, ki je potreboval pevko. V tej skupini je bil bobnar njen sedanji mož Marko, ki jo je tudi priporočil za pevko. “Bila mi je zelo všeč, nisem pa vedel, kako poje,” se spominja Marko.

“Ves čas sva bila skupaj, bila sva noro zaljubljena, zato sva si želela še otroka,” pravi Sanja, ki ji je bilo hudo, ko je videla, da ju vsi obsojajo in niso hoteli pomagati, dokler seveda niso videli, da otrok zagotovo bo. V tistih trenutkih obupa je razmišljala celo, da bi ustregla staršem, ki so mislili, da se bo z otrokom njeno življenje spremenilo v katastrofo, in naredila splav. Ampak Marko o tem ni hotel niti slišati. Pa čeprav se je zato moral odreči svojim sanjam o študiju krajinske arhitekture in si je poiskal delo v kovinarski delavnici … Vsi so pričakovali, da bosta hitro prijokala domov, a se nista dala.

“Na 23 kvadratih najemniškega stanovanja sva živela skromno od štipendije in otroškega dodatka, potem pa še z Markovim zaslužkom,” se spominja Sanja. Sanja je prva meseca četrtega letnika redno hodila v šolo, med jesenskimi počitnicami pa je rodila sina Miho.

“Starši takrat niso bili navdušeni nad otrokom, saj so bili tudi vsi v hudi finančni stiski. Po drugi strani pa so se profesorji takrat izkazali. Vsi so stopili na mojo stran. Poznali so naju, in čeprav so bili skeptični, so mi stali ob strani in pomagali,” pravi Sanja, ki se zaveda, da se je mož odrekel svojim sanjam, da bi bil krajinski arhitekt, da je lahko skrbel za družino. Po drugi strani pa je njej uspelo ne le doštudirati, ampak zdaj že pripravlja doktorat!

“Lahko rečem, da je prav on zaslužen za vse moje dosežke. Ne le za to, da nisem šla splavit in da sem doštudirala, ampak tudi za Talent, saj je prav on rekel, naj poskusim, češ da nimam kaj izgubiti,” pohvali moža Sanja, ki je s svojim življenjem zelo zadovoljna, pa čeprav priznava, da jim ob koncu meseca niti za liziko ne ostane.

Nova Story že v prodaji

Story