Sanja Sirk (MasterChef) je že trideset let pri istem delodajalcu

Primorka je vesela, da v 
na kuharskih izzivih še 
vedno preseneti strogo 
žirijo MasterChefovih 
sodnikov, ki jo sestavljalo 
Bine, Luka, in Karim. (foto: Oa) Oa
Vir: Nova
28. 5. 2019

Primorska hotelska gospodinja Sanja Sirk iz Kopra, ki ljubi kuhanje, je v letošnjem MasterChefu kot prava mama vsem tekmovalcem, saj jim v skupinskem delu z veseljem pomaga, po snemanjih oddaj pa z njimi podeli kakšen kuharski nasvet. 

Primorka ne kaže tekmovalnosti, saj kot sama pravi, je kuhinja prostor, kjer se za vsaka lačna usta nekaj najde. Sanjo smo pred dnevi, po snemalnih dneh oddaje MasterCefa Slovenije, ujeli na sproščenem kosilu na Belvederju pri Izoli. Z že izpadlo tekmovalko letošnje sezone Sandro Salihović sta si vzeli čas za sončen prijateljski klepet ob dobrotah iz restavracije Kamin.

“V sklopu hotela sem hotelska gospodinja, kar pomeni, da sem vodja sobaric ter skrbim za kontrolo čistoče po celotnem kompleksu. V kompleks Belvedere spadata tudi restavracija Kamin, ki je del hotela, ter novi hotel Cliff. Mogoče je tako bolj jasno obrazložiti, ker imata vsak svojo spletno stran, v bistvu pa vse spada pod kompleks Belvedere,” nam razkrije Sanja.

“S Sandro Salihović sva med snemanjem oddaj MasterChef Slovenija spletli lepo prijateljsko vez. Čeprav je ona že izpadla iz tekmovanja, sem si želela ostati v stiku, saj mi je kot oseba prirasla k srcu. Sandra je velika ljubiteljica zdrave in ekološko pridelane hrane in piše blog Mavrica okusov. Povabila sem jo na Primorsko, v srce svojega dela, ki sem mu profesionalno zvesta že dolga leta. V hotelih Belvedere in restavraciji Kamin delam že 30 let. Na Belvederju pridelujemo zelo kakovostno ekološko oljčno olje, tako da je bilo nekako samoumevno, da se dobiva ravno na naši terasi restavracije z dih jemajočim pogledom na morje in Izolo ter na štiri oči poklepetava o kuhanju, domačih sestavinah, ekološki pridelavi, zdravih jedeh in seveda o morebitnem sodelovanju. Kaj naj rečem, kako bo potekalo najino sodelovanje, še nisva dorekli, ampak veseliva se vseh novih priložnosti za druženje in skupno sodelovanje.”

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: osebni arhiv