Sanjska poroka Jerneje P. Zhembrovskyy: Pet poročnih oblek

Sanjska poroka Jerneje P. Zhembrovskyy: Pet poročnih oblek (foto: Tamara Vidmar Photography) Tamara Vidmar Photography
Vir: Story
15. 10. 2017

V avgustu se je zgodila pravljična poroka voditeljice in modne kreatorke Jerneje P. Zhembrovskyy, ki se je poročila z Damjanom Musičem na čudoviti lokaciji Žičke kartuzije.

Kljub nekoliko muhastemu vremenu, ki ni zmotilo slavnostnega obreda na prostem, so svatje lahko uživali v prav posebnem, romantičnem vzdušju. Poroka pa je bila zaznamovana tudi s prav posebnim modnim navdihom, saj je lepa nevesta ta dan oblekla kar pet poročnih oblek.

Story: Jerneja, najprej iskrene čestitke. Verjetno ste polni vtisov najlepšega dne. Mi zaupate, kako se počutite?

Resnično, bili so trije dnevi nepozabnih trenutkov z ljudmi, ki jih imava rada, ki imajo radi naju. Le najbližji prijatelji in družinski člani smo se zbrali. Imeli smo tudi 'rehearsal dinner' večer prej in poročni zajtrk jutro po poroki, tako da ja, bilo je nepozabno in prelepo. V vsej norišnici današnjega časa smo si vzeli tri dni zase, za ustvarjanje nepozabnih trenutkov, prelepih druženj in gurmanskih užitkov. Še enkrat - prelepo.

Story: Veliko žensk sanja najprej o zaroki, potem o poroki ... Kako se je zgodil velik korak? Ste se pred tem zaročili?

Ja, Damjan me je zaprosil na Karibih lani decembra. Tudi zaroka je bila nepozabna.

Story: Kako so potekale priprave na poročni dan?

Pravzaprav sva začela kar takoj, ampak bolj po naključju kot ne ... Z Lukom in Benijem smo si - poleg poslovnih poti - zelo blizu. Imam ju zelo rada, kadar nam le čas dopušča, se podružimo, in tako smo se decembra, ko sva se vrnila, dobili in se preprosto kar odločili za datum. Da bova ravno njima zaupala organizacijo poroke, sploh ni bilo vprašanje - njuna estetika in profesionalnost sta zagotovo tisto, kar potrebujeta vsaka zaposlena nevesta in ženin. Hkrati mi je bilo kot oblikovalki in skrajno estetskemu človeku zelo pomembno, da imam na drugi strani nekoga, ki me popolnoma razume in mu lahko zaupam, velik privilegij pa je bil seveda tudi to, da me Luka zelo dobro pozna. Toliko projektov sva soustvarjala skupaj, da imava tudi podobno estetiko. V oblikovanje in videz sem bila kar precej vpeta, vedela sem, kaj želim, in tako smo z Lukom in Benijem lahko celotno idejo nadgradili, dvignili na višji nivo, hkrati pa nam je uspelo obdržati domačnost in pristnost - tudi v oblikovanju in programu poroke. To nam je resnično uspelo. Luka in Ben sta pričarala veliko sicilijansko poroko, na kateri je bila zbrana najina 'la famiglia'. Da o gurmanskih presežkih mediteranskega menija sploh ne govorim.

Story: Na poroki, ki je bila resnično sanjska, ste imeli čudovite poročne obleke. Celo pet ste jih oblekli. Nam zaupate kaj o vaši novi JPZ Bridal Collection?

Hvala. Ja, res je, imela sem pet oblek. Eno za 'rehearsal dinner' večer prej, eno za sprejem, drugo za obred, tretjo za tango, ki pravzaprav ni poročna, saj je morala biti prilagojena koreografiji, in na koncu še zadnjo, narejeno iz dveh delov, ki se iz pompozne poročne obleke lahko spremeni v koktajl oz. parti različico. Skratka, zaradi moje poroke je bil čas, da v okviru blagovne znamke ponudim tudi novo linijo - bridal, torej namenjeno nevestam. Zasnovana je tako, da lahko znotraj nje najdemo različne stile in barve, vendar še vedno vse v duhu prepoznavnosti mojega stila in brenda. Obleke niso le v beli barvi, čipke v kolekciji so recimo tudi v rdeči, turkizni, rožnati, temno modri ter ostalih barvah in temu primerne tudi za nevestino pričo in družice. Hkrati pa se seveda lahko obdrži model vsake od oblek in seveda po meri neveste naredi v beli oz. katerikoli drugi poljubni barvi.

Story: Vse obleke so plod vašega dela, kot tudi obleke za družice. Koliko časa in dela ste vložili vanje in kje ste črpali navdih za to kolekcijo?

Ja, navdih je res prišel spontano. Navdih sem črpala iz sebe, iz svoje vizije poroke, pa tudi iz svojih punc, družic, karakterno zelo različnih, vendar vse tako zelo blizu meni, mojemu srcu. Recimo - samo v moji glavni poročni obleki, ki sem jo imela za obred, je več kot 50 ur dela, kljub preprostemu videzu. In ravno v tem je čar obleke ... Vsi čipkasti deli so ročno izrezani iz različnih materialov in nato ročno sestavljeni skupaj v različne vzorce, kar pomeni, da sem tako resnično lahko dosegla unikatno obleko.

Story: Verjetno so sanje vsake ženske, da bi si po lastnih željah oblikovala poročno obleko. Kako ste se vi počutili ob ustvarjanju poročne obleke, namenjene prav vašemu dnevu?

Prva stvar, ki je odvisna od prvega dela vprašanja, je, kakšna je nevesta. Nekatere dajo na obleko oz. obleke ogromen poudarek, spet druge manj. Meni to seveda pomeni veliko, vendar je tudi zelo stresno. Zato je recimo zelo pomembna vez med oblikovalko in nevesto. Predstavljajte si - če je bilo stresno zame, ki sem oblikovalka in to delam, kako je šele lahko stresno za 'običajno' nevesto, ki ne pozna tehničnih zakonitosti materialov, izdelave itd. Hkrati pa je bil zame to vseeno, kljub več kot 500 uram vloženega dela, izjemna izkušnja - resnično sem uživala v tem.

Story: Navadno je tako, da neveste prevzamejo organizacijo poroke. Kako je bilo pri vas pri ostalem delu?

Kot sem že omenila, sva ta del zaupala Luku in Benjaminu, ki sta bila edina logična izbira. Če si resnično pozoren na vse detajle, ob tako obremenjujočem urniku preprosto potrebuješ nekoga, Luka in Benjamin pa sta zagotovo najboljša.

Story: Poročili ste se v Žički kartuziji, ki slovi po izjemni arhitekturi. Zakaj sta izbrala to lokacijo?

V Žičko kartuziji sem zaljubljena že dolgo, leta 2015 sem tam snemala kampanjo za svojo kolekcijo pomlad/poletje 2015. Prav tako rada razvajam svoje brbončice v gostilni Gastuž, ki jo prav tako vodita Luka in Beni, zato je bila izbira Žičke kartuzije za lokacijo poroke popolnoma naravna.

Story: Kako je bil videti poročni dan? Sta imela kaj treme oz. kako ste preživeli dan?

Ja, nekaj je je bilo, predvsem zaradi vremena. Sicer pa je bil večer prej izjemna uvertura, zato smo bili vsi precej sproščeni, dobre volje in v pričakovanju izjemnega dneva. Ob 15. uri smo začeli sprejem v penzionu Kračun in se že razvajali ob prvih okusih Italije. Na obred smo se potem vsi skupaj odpravili z oldtajmerji in po obredu je sledila večerja, vse ob izbrani italijanski glasbi. Po najinem prvem plesu, tangu, pa je sledila nepozabna zabava - DJ, Nuša in Rebeka, vsi skupaj smo peli in plesali vso noč ...

Story: Kako je bilo, ko ste zakorakali proti svojemu izbrancu?

Noro in zelo čustveno ... Že ko me je pred vhodom pričakal oče Jernej, ko je prijatelj in izjemen glasbenik Sašo Jovičič zaigral na harmoniko naslovno pesem iz filma Boter in ko so pred nama že s solznimi očmi vstopile moje družice in na koncu moja priča Mira, je bilo toliko emocij ... Ko pa sva vstopila noter in me je odpeljal do oltarja, smo bili resnično vsi na robu solz sreče.

Story: Za mladoporočenca je gostja Rebeka Dremelj v času obreda zapela pesem Sto sitnica. Kako ste se počutili, ko ste zaslišali to pesem?

Bili smo na robu solz, ko pa je Rebeka zapela in tudi ona komaj zadrževala solze, kar je bilo popolno presenečenje tako za naju kot za goste - no, takrat smo pa vsi jokali. (smeh)

Story: Čeprav ste na poroki izkusili tako dež in sonce, ni manjkalo veliko veselja in dobre volje. Na dogodku je zapela tudi Nuša Derenda. Kako se je dan zaključil?

Ja, pela je Nuša, pela je Rebeka, pel je Sašo, peli smo vsi. Resnično sva si želela okoli sebe le ljudi, ki so nama blizu in s katerimi se družimo, zato so le Nuša skupaj s Frenkom, Sašo in Rebeko resnično lahko ustvarili tisto pravo intimno, domačno in - najpomembnejše - spontano zabavo, ki je trajala pozno v noč.

Mihaela M. Kocbek

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story41/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 41/2017

Story 41/2017, od 05. 10. 2017