Sanjski dan Kristine Pangos in Mihe Vodičarja v osrčju Goriških brd!

Sanjski dan Kristine Pangos in Mihe Vodičarja v osrčju Goriških brd! (foto: Metka Skrt) Metka Skrt
Vir: Story
5. 7. 2018

V deželici onkraj smaragdne Soče, kjer še sonce občuduje skrbnost in ljubezen domačih ljudi do svoje zemlje, sta si na sončno junijsko soboto v naravi, v samem objemu briških gričev, v deželi sadja in vina večno zvestobo zaobljubila Kristina Pangos in vrhunski slovenski plesalec Miha Vodičar, letošnji izbrani par Briške poroke 2018.

Kot nam je uspelo izvedeti od organizatorjev, je poroka potekala po skrbno začrtanem scenariju, ki je predvidel dogajanje na kar treh prečudovitih lokacijah. Vse se je začelo v Dobrovem, kjer se je moral ženin skupaj z goriškim godalnim kvartetom Podokničarji pogajati za nevesto ob briškem 'prtonu'. Ženin je seveda moral, po briški tradiciji, prestati zahtevna pogajanja z mladino iz vasi Cerovo.

Po civilnem obredu na gradu Dobrovo se je mladoporočeni par obiskovalcem predstavil na odru v središču Dobrovega, kjer sta se Miha in Kristina prvič kot gospod in gospa Vodičar zavrtela v taktih glasbe. Po končanem bogato obarvanem poročnem programu sta se Kristina in Miha odpeljala z novim rdečim mustangom convertible in sledila motoristom Gold Wing kluba Goriška, ki so poročni povorki utirali pot vse do Šmartnega.

Romantična zgodba se je nadaljevala s cerkveno poroko v Kojskem v cerkvici Svetega križa s prečudovitim pogledom na briško pokrajino. Izbrani svatje ter ožji krog domačih so nepozaben poročni dan Mihe in Kristine zaključili s sproščeno zabavo in ob morju kulinaričnih dobrot v Vili Vipolže.

Sanjski dan v osrčju Goriških brd

Mi smo po poroki poklicali ženo vrhunskega plesalca Mihe Vodičarja, Kristino, ki je ekskluzivno za revijo Story opisala njun sanjski in nepozabni poročni dan.

Sanjski dan v osrčju Goriških brd

"Vsi so se zelo lepo izkazali, nama pripravili nepozaben dan, hvaležna sva, da je vreme zdržalo. Vesela sva, da je vse potekalo zelo sproščeno in da smo se s skupino Victory zabavali do zgodnjih jutranjih ur. Prisotni so bili najini najbližji, družina in prijatelji. Ob izmenjavi zaobljube pa sva bila ganjena oba. Za poročno potovanje bo poskrbela družba Nomago, ki je na poroki poskrbela za najine goste, saj so nama posodili avtobus, ki jih je prevažal med lokacijami. Ne morem pa mimo tega, da je bil poročni šopek prečudovit - sestavljale so ga potonike in nekaj vrtnic, kar je simbolno odražalo barvo češenj in praznika v osrčju Goriških brd."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Metka Skrt

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story14/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 14/2018

Story 14/2018, od 21. 06. 2018