Sara Isaković bo predavala v Ljubljani!

30. 10. 2017 | Vir: Nova
Deli
Sara Isaković bo predavala v Ljubljani! (foto: Helena Kermelj)
Helena Kermelj

Po športni karieri je Sara plavanje potisnila na stranski tir in dokončala študij na univerzi Berkeley. Odgovor na vprašanje, kaj bo počela po plavanju, je dobila na predavanjih nevropsihologije.

Kmalu je postala asistentka v laboratoriju v San Diegu, kjer so raziskovali možgane marincev in olimpijcev. A laboratorijsko delo ni bilo ravno 'to'. Svoje znanje in izkušnje je želela deliti z drugimi.

Danes predava, uči in je pomemben člen start up platforme Fitsmind. Z namenom širjenja znanja se kot gostja v začetku novembra vrača v Slovenijo na mednarodno konferenco nevroznanost in čuječnost z roko v roki – Centeredmind 2017, ki bo 10. in 11. novembra v Ljubljani. Sara bo na obisku na konferenci med drugim govorila tudi o samozavesti: "Moj oči je Srb in v njem je ena sama strast in zavedanje: 'Mi bomo razturili!' Moja mati Slovenka pa je pridna in organizirana. Res sem imela dobre temelje.V življenju potrebuješ nekoga, ki verjame vate. V Sloveniji imamo skromnost, super, to je treba zadržati, mora se pa stopnja samozavesti nadgraditi," pove Sara.

Na prvi mednarodni konferenci o čuječnosti v Sloveniji bodo predavali in navduševali tudi številni znanstveniki, med drugimi pedagog Tim Burns, budistična učiteljica Marie Kronqiust, slovenski fizik in psiholog dr. Yurij Yatsko in znani obrazi slovenskega prostora: Alenka Košorok Humar, Bernarda Žarn, Marko Soršak – Soki, Jernej Kolenik in številni drugi, ki bodo navduševali na Mindtalku.

Foto: Helena Kermelj