Naša plavalka Sara Isaković je zaključila novo poglavje v svojem življenju, saj je diplomirala iz tako imenovane performance psihologije na ameriški univerzi Berkeley.
Med življenjem v študentskem kampusu je veliko kuhala sama.
"Vse znam skuhati, le potruditi se moram. Zdaj se učim kuhati balkanske stvari, vse od gibanice, polnjenih paprik, bureka ... Rada ustvarjam z omakami, drugače pa predvsem kopiram mamine in babičine mojstrovine," je priznala srebrna plavalka iz Pekinga. Medtem ko v okolici njenega doma v Dubaju diši po falaflu, humusu in podobnih arabskih mojstrovinah, v njihovi kuhinji najraje kuhajo slovensko hrano, saj vsak teden jedo govejo juho.
"Ta mi paše tudi, če je zunaj žgočih 60 stopinj," nam je v smehu zagotovila Sara, ki priznava, da doma velikokrat jedo tudi sarme. Njena mami namreč skuha kar tri lonce te okusne jedi, saj jo Sarin oče, ki je po narodnosti Srb, naravnost obožuje. V Dubaju sicer 28-letnica le redko jé arabsko hrano.
"Manj ko se obremenjujem s hrano, bolje je," se je še pošalila
Tekst: Sara.N.A.
Foto: Helena Kermelj
Novo na Metroplay: ""Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del