Sara Isaković: Goveja juha vedno paše

Sara Isaković: Goveja juha vedno paše (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lady
10. 8. 2016

Naša plavalka Sara Isaković je zaključila novo poglavje v svojem življenju, saj je diplomirala iz tako imenovane performance psihologije na ameriški univerzi Berkeley.

Med življenjem v študentskem kampusu je veliko kuhala sama.

"Vse znam skuhati, le potruditi se moram. Zdaj se učim kuhati balkanske stvari, vse od gibanice, polnjenih paprik, bureka ... Rada ustvarjam z omakami, drugače pa predvsem kopiram mamine in babičine mojstrovine," je priznala srebrna plavalka iz Pekinga. Medtem ko v okolici njenega doma v Dubaju diši po falaflu, humusu in podobnih arabskih mojstrovinah, v njihovi kuhinji najraje kuhajo slovensko hrano, saj vsak teden jedo govejo juho.

"Ta mi paše tudi, če je zunaj žgočih 60 stopinj," nam je v smehu zagotovila Sara, ki priznava, da doma velikokrat jedo tudi sarme. Njena mami namreč skuha kar tri lonce te okusne jedi, saj jo Sarin oče, ki je po narodnosti Srb, naravnost obožuje. V Dubaju sicer 28-letnica le redko jé arabsko hrano.

"Manj ko se obremenjujem s hrano, bolje je," se je še pošalila

Tekst: Sara.N.A.
Foto: Helena Kermelj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri