Sara Isaković se je danes poslovila od kariere

Sara Isaković (foto: Goran Antley) Goran Antley
14. 8. 2014

Sara Isaković, naša srebrna olimpijka, je plavalno kariero obesila na klin.

Danes se je Sara Isaković poslovila od kariere profesionalne športnice in tega ni storila s solzami v očeh, pač pa z nasmehom na obrazu, saj pravi, da je današnje slovo praznik vseh njenih preteklih dosežkov.

Plavalka se tako odpravlja v Dubaj k družini, v prihodnosti pa si s pomočjo nevropsihologije želi pomagati športnikom do boljših rezultatov. Isakovićeva je to področje eno leto raziskovala v Ameriki, kar jo je tako pritegnilo, da tu vidi tudi svojo prihodnost.

Sara, ki je vrhunec svoje kariere dosegla s srebrno olimpijsko medaljo v Pekingu, bo še vedno ostala del Plavalnega kluba Gorenjska Banka Radovljica, kjer je prvič zaplavala kot petletna deklica, in sicer preko štipendije Sare Isaković in omenjenega plavalnega kluba za najuspešnejšega plavalca ali plavalko v kadetski kategoriji.

"Po tem, ko sem eno leto trenirala in hodila v službo, nato pa službo postavila na stranski tir, da bi se posvetila le pripravam za Rio, sem ugotovila, da me to enostavno več ne veseli, tako kot bi me moralo," je pojasnila svoje slovo in dodala, da se bo v Slovenijo vedno z veseljem vračala: "Če me bodo v klubu rabili, jim bom z veseljem pomagala, tukaj sem preživela svoja najboljša plavalna leta in lahko rečem, da je Plavalni klub Gorenjska banka Radovljica najboljši klub na svetu!"