Sara Isaković: Za otroška igrišča!

Vir: Lea
4. 4. 2012

Z olimpijsko medaljo ovenčana plavalka Sara Isaković meni, da je največji dosežek pri plavanju dosegla takrat, ko si je priplavala štipendijo za tako priznano univerzo, kot je univerza Berkeley. Počaščena pa je tudi z vlogo ambasadorke pri prenovi otroških igrišč Zavarovalnice Triglav.

Možnost študija na Berkeleyju ne bi zamenjala za 20 zlatih olimpijskih medalj ali za karkoli. ''Gre za ves trud, ki sem ga vlagala vso plavalno kariero, navsezadnje gre življenje naprej in je športne kariere enkrat konec. Veliko športnikov se tega ne zaveda ali začnejo prepozno spoznavati, kako pomembno je to. Navsezadnje želim v življenju doseči več še kje drugje.''

Obenem jo ravno študij nevrologije razbremenjuje od plavanja, da ji ni treba vseskozi razmišljati le o njem. ''Ko hodim na predavanja, se mi misli vrtijo tudi okoli šolskih stvari in razmišljam o njih, ko pa pridem na trening, se usmerim na plavanje. Je pa težko vse skupaj usklajevati,'' prizna lepa plavalka.

Stopila na stran otrok

Že po naravi bolj vesela in živahna Sara se zaveda, da je igrivost pomembna tudi takrat, ko plava, nikakor pa ne pozablja na zadane cilje in rezultate.

Iz Amerike se je vrnila z naslovom univerzitetnih prvakinj NCAA. Da pride domov se je odločila zato, da se bo lahko skoncentrirala le na plavanje.

Skupaj s trenerjem Miho Potočnikom se bo povsem posvetila pripravam na olimpijske igre v Londonu. Čakajo jo treningi po dvakrat na dan, veliko tekem, državno prvenstvo v Mariboru, evropsko prvenstvo v Debrecenu, nato višinske priprave v Franciji ...

Še pred vsem pa je Sara stopila na stran otrok in postala ambasadorka projekta Otroci Triglava, v programu Brezskrbni v igri, povezani z naravo.