Sara Kobold in Janez Jazbec: Zvezdnika sveže zaročena

Vir: Lea
11. 1. 2012

Enim se zdita staromodna, drugim romantična, tretji nostalgično zavzdihnejo, češ, še vedno se najde kaj lepega. In onadva? Vesela in srečna sta, da sta naredila, kot sta si želela in načrtovala.

Pravkar končani novoletni prazniki so za eno najbolj privlačnih slovenskih pevk Saro Kobold in smučarskega reprezentanta Janeza Jazbeca v vsakem pogledu korak v nekaj povsem novega. Moderna staromodneža, kot bi jima lahko šaljivo rekli, sta namreč objavila zaroko!

Moderna staromodneža zato, ker sta se odločila za star in vse redkejši običaj, pri katerem pa je bila skoraj dejavnejša in hitrejša Sara. Že res, da jo je zasnubil Janez, zato pa je bila ona tista, ki je prva objavila vest o zaroki. Najprej sta novico oznanila v krogu najbližjih, čez nekaj dni pa je Sara vest o spremembi svojega statusa iz ‘samska’ v ‘zaročena’ objavila na Facebook profilu, obenem pa predporočno zaobljubo delila tudi z nekaterimi estradnimi in medijskimi znanci. Janez je v teh stvareh pričakovano in tipično moško bolj zadržan in jih v glavnem prepušča Sari, nam pa je zaupal, da je to bil tudi zanj najlepši božič.

On zaročil, ona obelodanila

Četudi kdo misli in je videti, da je zadeva nenadna, je nista izvedla čez noč. Prav na­sprotno. O tem koraku sta se, preden sta se odločila zanj in ga zares tudi naredila, pogovarjala nekaj časa. Natančneje od poletja, ki sta ga med drugim preživela na morju in v romantičnih Benetkah. Skupaj sta namreč že toliko časa, da se že poznata in vesta, ali bosta lahko hodila po skupni poti. Poleg tega pa je, kot je slišati, Sara tudi svoj novi singel Samo ti posvetila prav Janezu. Ker sta oba mlada, ambiciozna in z veliko načrti, se jima v čisto uradno zakonsko zvezo nikamor ne mudi, niti ta ni nekaj, brez česar ne bi mogla živeti. Prav nasprotno. Če se imata rada, lahko vse to počaka in traja s papirjem ali brez. Čeprav sta oba iz sodobne generacije, sta se pri zaroki držala starih običajev. Tako je bil seveda Janez tisti, ki je snubil, Sara pa se je na njegovo spontano gesto brez pomislekov odzvala s privolitvijo. Kot pravi, je Janez moški, s katerim si v življenju želi deliti tako dobre stvari kot tudi kakšno neizogibno in manj dobro stvar.

Čeprav je zaroka za nekaj časa zadnji uradni korak zaljubljencev, načrtujeta tudi poroko. Kdaj, se še ne ve, vsekakor pa se jima kljub ljubezni še ne mudi. Romantična, kot znata biti, se tako lahko zgodi, da se bosta poročila v Kranjski Gori, kjer sta se spoznala.