Sara Rutar kuhala najlepšemu Slovencu: Kulinarično modno druženje

Sara Rutar kuhala najlepšemu Slovencu: Kulinarično modno druženje (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
8. 8. 2018

Primorska medijca Sara Rutar (MasterChef Slovenije 2017) in Majk Peroša (mister Slovenije 2017) v tem poletju ne počivata, saj sta vsak na svojem kulinarično-modnem področju polna delovnih obveznosti.

Pred dnevi nam ju je uspelo ujeti na slovenski obali, natančneje v Novi vasi nad Dragonjo na tradicionalnem prazniku česna in vina, kjer sta bila vsak na svoj način vpeta v bogat kulturni program edinstvenega praznika za vse generacije. "Letos sem bila tudi jaz povabljena na ta prečudovit praznik le korak od morja v okviru kuharske delavnice. Vedno rada sprejmem povabilo in nov izziv, kako pričarati nasmeh na obraz ljudem, ki z veseljem preizkusijo moje kulinarične kreacije," pove Sara. "Pripravila sem morski poletni grižljaj s pridihom česna, ki je bil kralj praznika. Očitno sem si kulinarično obarvan grižljaj s česnom zamislila zelo dobro oziroma ga, bolje rečeno, sestavila na polno, kajti odziv ljudi ter degustatorjev je bil odličen, saj so bili navdušeni. In iskreno ni lepšega, ko veš, da si zadel v polno, saj te vsi sprašujejo po receptu in z veseljem posežejo po še enem koščku. Med obiskovalci je bil tudi bratranec našega strogega sodnika v šovu MasterChef Slovenija Luke Jezerška, ki se sprva ni predstavil in je samo spraševal ter poskusil, kar sem pripravila. Nato pa me z navdušenjem pohvalil in se tudi predstavil, kam spada."

Zmagovalna kombinacija

Sara nam je razkrila, da jo je na njeni stojnici obiskal tudi domačin iz Nove vasi nad Dragonjo, Primorec Majk, ki trenutno žanje velike modne uspehe v tujini. "Tudi Majk je z veseljem poskusil, kaj sem pripravila, nato pa me po delavnici povabil na svojo domačo kmetijo Peroša, kjer pridelujejo oljčno olje in razno sezonsko sadje in zelenjavo," razkrije Rutarjeva in doda: "Poklepetala sva ob domači lubenici ter si izmenjala izkušnje, kako se nama je življenje spremenilo ‒ meni po zmagi v MasterChef Slovenija, njemu pa po pridobitvi laskavega naslova mister Slovenije 2017. Vesela sem, da se obema na polno dogaja na najinih področjih, kjer tudi zanimivih načrtov za prihajajoče poletne mesece ne manjka."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Osebni arhiv