Sara Rutar: Moja psička Luna je unikat!

18. 11. 2017 | Vir: Lea
Deli
Sara Rutar: Moja psička Luna je unikat!

Letošnja zmagovalka kuharskega šova MasterChef Slovenija Sara Rutar ima v jesenskih dneh polne roke dela. Prosti čas kulinarična mojstrica iz Izole najraje preživi na dolgih sprehodih po mestu in ob morju v družbi svoje psičke Lune.

Za revijo Lea je iskreno spregovorila o ljubezni do živali. Že kot otrok je domov z veseljem prinašala veliko živalic, ki niso imele doma. "Že od malega obožujem živali, in če sem iskrena, moja psička Luna ni prvi hišni ljubljenček. Že kot otrok sem vedno prinesla domov kakšno mačko, ki sem jo našla na cesti. Nekoč celo ježka," pove Sara in z nasmehom doda: "Joj, raje ne bi vseh naštevala, saj živali obožujem in rada razmišljam, kako one živijo življenje. Tako, imela sem ribice, hrčke, paličnjake. Imeli smo celo dva konja, a sta zdaj v pokoju, ker sta že stara in tako uživata na nekem slovenskem pašniku."

Ena najbolj zvestih družinskih živalskih prijateljic je zadnja leta njena psička Luna, pasme pomeranec. "Luno imam že tri leta in pol in ne predstavljam si, da se mi ta mala bela kepica ne bi potikala pod nogami. Malce je 'smotana', trmasta, igriva, ampak največja crkljivka na svetu. Prej bi nagnala fanta iz hiše kot njo. (smeh) Midve se kot ženski razumeva. Kužki so čudovite živali, ne glede na to, ali si utrujen ali žalosten oziroma bolan ali dobre volje – vedno so tam zate, vedno so te veseli. Je pa moja Luna nekaj posebnega, saj zna zavihati nosek, ko grem kam na dopust in jo dam v varstvo. Ob moji vrnitvi kuha svojo pasjo zamero in me kaznuje tako, da me kak dan popolnoma ignorira."

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan